Оптика для армії

Оптика для армії

Уже з нового року цехи Черкаського заводу «Фотоприлад» запрацюють на повну потужність, адже підприємство включено у державне оборонне замовлення на 2015 рік. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко в ході робочої поїздки Черкащиною минулого понеділка, коли ознайомився з виробничими потужностями заводу та оглянув виготовлені там зразки оптико-електронних приладів і спецтехніку.

Злодій злодія підтримає

Злодій злодія підтримає

Субтропічний клімат Криму не убезпечить його жителів від зимових холодів. Наближення зими й енергетична відірваність від материкової України змушують місцеву владу шукати варіанти, як обігріти кримчан і не втратити кредиту довіри співвітчизників.

Під опікою Ющенка

Під опікою Ющенка

За час конфлікту на Донбасі сотні тисяч місцевих жителів втратили спокій, опору під ногами і дах над головою. Люди втратили віру в краще завтра, не маючи стабільного сьогодні. Хтось, втративши усе, продовжує жити «під прицілом» на небезпечній території. А хтось вирушив на пошуки. Ні, не щастя, а хоча б спокою і тиші.

Краще менше, та краще

Краще менше, та краще

Незважаючи на заплановане подорожчання квиткiв на 10 відсотків, яке мало відбутися у жовтнi, Укрзалізниця, навпаки, знизила вартість проїзду в потягах. Така ситуація була спричинена тим, що з жовтня вступив у дію понижуючий календарний коефіцієнт індексації вартості проїзду в пасажирських поїздах — 0,93.

«Терористи» з тризубом у кишені

«Терористи» з тризубом у кишені

Завдяки проведеній спецоперації співробітники СБУ затримали керівника силового блоку терористичної організації, яка після численних терактів планувала проголосити у Харкові «ХНР». Цікаво, що цей 48-річний харків’янин донедавна сам був правоохоронцем і служив у чині командира окремого спеціалізованого взводу Внутрішніх військ МВС України.

Привіт від «Сармата»

Привіт від «Сармата»

Чергового гастролера від так званої «Донецької народної республіки» затримано у Дніпропетровську. У 30-річного чоловіка, з усього видно, наміри були найсерйозніші. Адже на конспіративній квартирі у нього (до речі, уродженця міста Марганець Дніпропетровської області), було вилучено відразу 20 кілограмів пластиду у вигляді голови богатиря з детонаторами всередині, пістолет Макарова та посвідчення співробітника «генеральної прокуратури» «ДНР».

Хто стріляє, чим стріляє?

Хто стріляє, чим стріляє?

У Раді нацбезпеки і оборони відзначають зменшення активності бойовиків на Донбасі, порівняно зі «сплеском», який відбувався у неділю-понеділок. «Після великих втрат, яких бойовики зазнали минулих вихідних, вони не наважуються атакувати, а здійснюють обстріли зі стрілецької зброї та мінометів», — каже речник РНБО Андрій Лисенко.

Граната для депутата

Граната для депутата

Чим ближче до виборів, тим жорсткішою стає конкуренція. Іноді навіть смертельно небезпечною. Учора містечко Бориспіль, що під Києвом, облетіла звістка — на кандидата в депутати від партії «Народний фронт» Володимира Борисенка скоєно замах. У понеділок увечері чоловік вийшов у двір погодувати собак, а коли повертався, у спину йому вистрелили.

Бувай, бабине літо! Привіт, зимо?

Бувай, бабине літо! Привіт, зимо?

Як би нам не хотілося затримати сонячнi днi надовше, але природа невблаганна. Уже через кілька дiб нам доведеться розпрощатися з теплом остаточно, адже, за прогнозами Гідрометцентру, з 23-24 жовтня в Україні очікується вторгнення холодних арктичних повітряних мас і суттєве зниження температурного режиму від -1...-7 морозу вночі до 0...+5 удень.

Всі статті рубрики