Зоряний транзит 2014-го

01.10.2014
Зоряний транзит 2014-го

Тiлець. Уособлення родючостi, впертостi, матерiалiзацiї.

Прогноз щодо загострення військових дій на південних, близьких до моря, українських територіях («УМ» № 107 за 25 липня ц.р.), на жаль, реалізувався. Чим провокуються необачні державні рішення і що допомагає їх уникати? За якими правилами розгортатимуться події в Україні надалі? Про це наша наступна розмова з астрологом Ярославою Сидоренко.

Код території

— Кожен етнос, як і кожна держава, місто, як і будь-хто з людей, має своєрідний генетичний код, пов’язаний з моментом і місцем народження. У відповідності до нього вибудовуються пріоритети, звички, особливості поведінки. Уважний спостерігач здатен ідентифікувати національну приналежність незнайомця навіть за побутовими реакціями. Місце народження, як і місце постійного проживання, накладають на характер і здібності етносу свої матриці. Ми народилися і живемо в Україні, отже, наша генетика узгоджується з глибинними ритмами цієї території, незалежно від національного чи соціального статусу. Держава Україна має програмний пласт сонячного знака Діва: 24 серпня 1991 року — офіційна дата, якою користуються астрологи, прогнозуючи важливі для нашої країни події. Але є значно глибший, первинний, код території, який спрацьовує на рівні підсвідомості. Саме з ним узгоджуються або вступають у конфлікт інші еволюційні програми держави. Цей код професійний астролог відновлює за геологічними особливостями території. Плюс топоніміка. Плюс міфологія. Скажімо, українська територія найбільше збiгається з ритмами зодіакального знака Тілець (родюча земля), Китай — з Козерогом (найвищі гірські хребти), Казахстан, Монголія — зі Стрільцем (безкраї степи), Німеччина — з Дівою (ретельно регламентовані функціональні «клаптики»), Ізраїль — з Рибами (акцент найсолонішого на планеті Мертвого моря)…

Закон: фактор гармонії чи руйнувань?

— Якщо соціальні пріоритети (закони) синхронізовані з матрицею території, суспільство розвивається спокійно. Скажімо, авторитет держави як монолітної системи в Китаї і функціональна окремішність земель Німеччини. «Водолійська» Росія постулат «всьо вакруг калхознає, всьо вакруг майо» сприйняла органічно. А цілком природнi для українця приватновласницькі пріоритети («Це моя корова, і доїтиму її я. Поділюся, з ким захочу») росіяни зазвичай сприймають як ваду. Землю у власників відібрали, майно колективізували, хто самодостатній — той куркуль… Нинішнє відшматування території суверенної України під виглядом альтруїстичної допомоги ображеним — черговий похід із власним статутом до чужого монастиря. У нашому випадку буквально перефразовується відоме російське прислів’я: «Що росіянину добре, українцю — смерть». Астрологічні символи пояснюють, як застосовувати універсальні закони світобудови у часі і просторі. Головний закон поза простором і часом — не зашкодь!

Затемнення як можливість

— У жовтні та листопаді минулого року, а потім у квітні нинішнього пройшло кілька сонячних та місячних затемнень, проекція яких зачіпала значущі точки зоряної матриці України. Затемнення — показник невідворотності подій у долях людей, країн, громад, із результатами діяльності яких воно резонує. Це своєрідний екзамен. Ви мали час підготуватися. Уважно (чи неуважно) послухати лекції, ретельно (чи абияк) вивчити правила, попрацювати (чи поклеїти дурня) на семінарах... Залежно від готовності, у відомий час у відомому місці отримаєте «відмінно» з підвищеною стипендією або «незадовільно» з відрахуванням. Приховане стає явним. Як українська державна система підготувалася до екзамену — відомо. Рятує позитивний резонанс iз діями доброчинців, волонтерів, добровольців, професіоналів. Вони здають цей екзамен без підготовки, експромтом. Вони — кожен сам за себе, ситуативно кооперуючись з однодумцями, а не в дармоїдській обоймі нардепів-партійців чи касти бюрократів — відстоюють цю державу. Мовчки і цілеспрямовано, затягнувши ремені (Білий Місяць у знаку Козерога). Без театральних буфонад із вилами, без фальшивих пафосних промов перед телекамерами (Чорний Місяць у знаку Лева). Завдання для України начебто ускладнює Сатурн (сакральний господар знака Тілець), який останні два роки дефілює по опозиційному знаку Скорпіон, де перебуватиме майже до кінця нинішнього року. Сатурн — повелитель часу і простору. Під його тиском викристалізовуються головні цілі, відшаровується все тимчасове і незначне. Завдання опозиційного Сатурна — примусити нас віднайти глибинні резерви, наростити міцний стрижень, здатний витримувати тиск зовнішніх обставин будь-якої інтенсивності й тривалості.

Правда і кривда

— Білий і Чорний місяці деякі астрологічні школи враховують як індикатори/підсилювачі правди та брехні. Транзит однієї з цих планет по сектору певного зодіакального знака може стати порятунком від ілюзій у тій чи іншій сфері. Або показником обману, спокуси, провокації, переконливого спотворення дійсності. Раніше ми говорили про шанс створити конструктивну вертикаль державного управління (Білий Місяць у знаку Козерога) в період із липня 2014 до січня 2015 року. Добре було б провести вибори до парламенту 21-го грудня, з оголошенням результатів 25-го. Або якось переформатувати в цей проміжок часу державний устрій: передбачається велике скупчення планет у знаку Козерога, здатне стабілізувати становище держави як в економічному, так і в політичному сенсі. Бажано було б прийняти закон — писаний чи неписаний, аби жоден iз чинних депутатів не потрапив у новий виборчий орган. Але й з молодими та ранніми поспішати поки що не варто. До парламенту зараз краще висувати не акторів, здатних ефектно привертати до себе увагу (навіть мужньо зриваючи балаклаву), а скромних, але перевірених часом людей, яких ви знаєте особисто. За їхніми реальними, матеріалізованими справами, а не красивою історією в телевізорі. Знак Тільця вважається космічною обителлю Білого Місяця — правди. Тобто нас рятують не таємні закулісні ґешефти. Не карколомні інтелектуальні схеми зі специфічною термінологією для посвячених. Не «сила є, розуму не треба». Не вміння ходити поміж крапельками. Не спритність у грі на протиріччях конкурентів. А — здоровий глузд і здатність називати речі своїми іменами, не поділяючи на «своїх» і «чужих» за якимись штучними ситуативними узагальненнями, будь то партійність, національність чи майновий статус. Правда — це відкриті очі і вміння визнавати власні помилки. Бо кров Донбасу — це не тільки рашисти та чеченські головорізи. Це й невизнання «східняками» воїнів УПА патріотами і захисниками Вітчизни. І цькування «західняками» учительок-«совіток», які за розподілом приїздили працювати у школи Західної України в 40-50-ті. Затяте небажання розплющити очі й розтулити вуха, щоб прислухатися навіть до ворога, якщо він каже правду. Намагаючись перебільшити власні заслуги чи применшити чиїсь здібності, ми програємо. Правда — запорука сили і непереборного захисту українців. І Україна переможе.

ПОРАДА ПРОФЕСІОНАЛА

Коли «притисне» Сатурн

Анг Стоік — астролог із Мельбурна (Австралія) ділиться правилами гармонiзацiї поведінки в умовах напруження аспектів між Марсом і Сатурном (аспект затяжних військових дій).
Переклад з англiйської — Інна ТЕСЛЕНКО

Замість поширювати тугу і розчарування, коли відчувається безвихідь, знайдіть iншi теми, з якими можна попрацювати.

Уникайте питань на кшталт «де, в біса, ми робимо неправильно?», «чому так сталося?». Вони замикають нас у минулому. Подивіться на ситуацію збоку: як можна вчинити ПО-ІНШОМУ? Як ПРАВИЛЬНО це зробити? Будь-які небажані думки, ідеї, тексти, facebook-канали, телевізор, схеми розбагатіти, приятелі з радикальними планами і т.д. повинні бути відфільтровані в момент, коли ви дисциплінуєте свій розум, щоб зайнятися абсолютно необхідним завданням. Уникайте пліток і вбивання часу. Усе, що не містить практичної цінності, має бути усунуто.

Завжди є вибір. Навіть якщо здається, що він обмежений. Сама думка про наявність кількох варіантів допоможе вам відчути себе краще, надасть свободу дії. Ви більше не будете відчувати, що опинилися в пастці негативного сценарію. Не поспішайте з вибором, але, врешті-решт, визначтеся з рішенням зі списку варіантів і йдіть за ним.

Не вбивайте час у самовдоволенні або тяганині. Ви ніколи не дізнаєтеся, наскільки близькі до вирішення завдання, доки не почнете працювати над ним. Продовжуючи далі працювати, ви запрошуєте позитивні можливості прийти і допомогти вам завершити завдання. Вони можуть проявитися у вигляді нових ідей, ресурсів або допомоги від оточуючих.

Утримайтеся від негативу, піклуючись про реальні чи вигадані проблеми. Нервування марне. Намагайтеся обійти перешкоди, підтримуючи рух уперед дією. Будь-які помилки будуть прощені, якщо ви негайно почали діяти, щоб відновити рух у правильному напрямку.

Не лякайтеся ніяких негативних уявлень про те, як закінчиться справа. Найбільш успішні люди світу постійно виграють, бо не вважають відмову програшем. Якщо ваше бачення ясне, а ваша стратегія добре продумана, немає жодних причин, щоб загрузнути в думках, що найгірше трапиться. Спробуйте візуалізувати кожну деталь, що наближає складну мету, це додасть натхнення, щоб продовжувати йти. Залишайтеся на позитивному шляху, і ви завжди матимете натхнення вийти з будь-якої скрутної ситуації.

  • Космічна нерухомість

    Якщо раніше іменем коханої людини називали зірки, то тепер кавалер купує дамі серця ділянку на Місяці. На Марсі? Теж не проблема! «Це найкращий подарунок для близьких, найоригінальніший», — переконують у «Місячному посольстві», єдиній в Україні установі, яка займається продажем космічних ділянок. 40 гектарів на Місяці коштують усього 900 гривень. >>

  • Дві Кореї об’єднаються у космосі

    Перший в історії Південної Кореї астронавт готується до польоту в космос. Ця країна не має власних космодромів і не проводить самотужки запуски пілотованих ракет, тому 31–річний Ко Сан приєднається до російсько–американської місії, повідомляє сайт «Лєнта.ру». >>

  • Павло Попович: У космосі співав «Дивлюсь я на небо...»

    Перший українець, який бачив Землю з висоти космічного польоту, радянський космонавт №4, добрий знайомий Гагаріна, Титова, конструктора Корольова розповів «УМ» про те, які випробування очікували на космонавтів на Землі та у космосі, та існування інопланетян, скільки зробили українці для розвитку світового авіа- та ракетобудування. >>

  • Галактики — не в прольоті

    У 1961 році, 12 квітня, увесь Радянський Союз нервував — у космос відрядили першого космонавта Юрія Гагаріна. Він сказав «Поїхали!» — і полетів. Відтоді цей день — професійне свято для людей, причетних до космічної галузі. >>

  • Наша «орбіта»

    Космос — хоч і дорога галузь науки, але дуже перспективна. Для України вона є і, сподіваємося, буде й надалі візитною карткою у світі. Для песимістів, які вважають, що після розвалу СРСР розвалилася й українська наукова космічна база, скажемо — наші фахівці ще здатні здивувати світ здобутками, розробками й заявити про себе. Для оптимістично налаштованих зазначимо: роботи в цій галузі, звісно, дуже багато. Є в чому наводити лад, є що відроджувати й активно фінансувати. Але наші науковці вже сьогодні задніх не пасуть, про що свідчать результати роботи. «Серед здобутків — це й статистика пусків різних ракетоносіїв, — розповідає Олег Федоров, начальник управління космічних програм і наукових досліджень Національного космічного агентства. — Усього за минулий рік у світі здійснено 55 пусків. П'ять із них зробили ракетоносії українського виробництва «Зеніт — 3SL» та «Дніпро». Основне їх призначення — виведення на орбіту супутників зв'язку. Цього року ми теж сподіваємося на не меншу кількість пусків, бо українські ракети-носії себе добре зарекомендували на ринку. І ми вийшли на стабільний графік запусків». >>

  • Дещо про «космічних» українців

    Так уже традиційно склалося: чимало хорошого, видатного й загальновизнаного у світі створив радянський народ. Не українці чи білоруси, не вірмени чи грузини — або «видатні російські», або «радянські» вчені. Ми й досі забуваємо, що всі «радянські діячі» мали свою батьківщину й «конкретну» національність, чимало з них народилося і працювало в Україні, вони прославили нашу державу. Українські фахівці чимало зробили, зокрема і для космічної галузі. Отож кілька фактів із космічних досягнень і внесків наших земляків. >>