Місяць на роздуми

30.09.2014
Місяць на роздуми

Новачок «Динамо» Лукаш Теодорчик приніс своїй команді кубкову перемогу над «Карпатами». (УНІАН.)

Без сумніву, після сенсаційної поразки «Зорі» в минулому турі прем’єр-ліги наставник «Шахтаря» Мірча Луческу провів серйозну виховну роботу зі своїми підопічними. Відтак не дивно, що від свого наступного суперника «гірники» залишили лише мокре місце. І нехай у гостьовому матчі проти «Полтави», можна сказати, вийшов «другий склад» «гірників», з боку першолігового колективу донеччани не зустріли практично ніякого спротиву. Хоча, слід визнати, аби досягти розгрому опонента (5:1) в першому поєдинку 1/8 фіналу Кубка країни, «Шахтар» доволі довго «запрягав». Свій перший гол у матчі команда Луческу забила лише наприкінці першого тайму. Проте після перерви «кроти» досконально змогли відточити свій бомбардирський хист, який сьогодні їм доведеться демонструвати в поєдинку зі значно серйознішим опонентом. Зазначимо, що в рамках другого туру групового раунду Ліги чемпіонів у Львові «Шахтар» прийме португальський «Порту».

Вочевидь, через призму двобою із румунською «Стяуа» в Лізі Європи дивилися на гру з «Карпатами» столичні динамівці. Тож цілком зрозуміло, чому наставник «біло-синіх» Сергій Ребров залишив поза заявкою лідера команди — Андрія Ярмоленко. Водночас можливість зіграти повний матч отримав новачок «Динамо» Лукаш Теодорчик, який, у підсумку, став автором переможного гола. Польський бомбардир забив швидкий м’яч, дозволивши своєму колективу в подальшому зіграти «на результат». А «Карпати» навіть за таких умов, коли суперник тримає в підсвідомості наступний двобій, не знайшли контраргументів. «Не буду шукати причини поразки, але слід визнати, що ми поступилися «Динамо» в швидкості та агресивності. Віддали супернику центр поля», — визнав наставник «Карпат» Ігор Йовічевич, під орудою якого в новому сезоні «біло-зелені» демонструють вельми блідий футбол, маючи в своєму активі лише два нічийнi результати (в ЧУ).

Натомість абсолютний дебютант прем’єр-ліги — донецький «Олімпік» — продовжує «обростати» досвідом та впевненістю. Проти свого опонента в 1/8 фіналу КУ — запорізького «Металурга» — підопічні Романа Санжара діяли з позиції сили, хоча колектив Олега Тарана аж ніяк не можна віднести до когорти «прохідних» колективів. Хай там як, а перед грою-відповіддю «олімпійці» мають доволі комфортний «гандикап».

Водночас «Дніпру» — лідеру чемпіонату країни — в повторному поєдинку національного Кубка проти «Волині», що відбудеться через місяць, доведеться шукати шляхи для ліквідації мінімальної «фори», яку отримали підопічні Віталія Кварцяного після домашнього поєдинку. «Завершили б матч з рахунком 2:0 — у матчі-відповіді було б значно легше. А так у Дніпропетровську нас будуть «топтати». Проте, вважаю, що сьогодні ми досягли великої перемоги, адже перемогли самий «Дніпро», — сказав «коуч» лучан.

Із високо піднятою головою позавчора залишав домашній стадіон і керманич «Говерли» В’ячеслав Грозний, підопічні якого дали гідний бій маститому «Металісту», розписавши з ним нічию. Утім, як вважає тренер ужгородців, його команда мала всі шанси на перемогу, якби не однобоке суддівство Сергія Березки. «Через його необ’єктивність наша команда залишилася в меншості, що, в підсумку, дозволило нашому супернику врятувати поєдинок. У нас украли перемогу! Вважаю, що судді, які припускаються грубих помилок, взагалі не повинні обслуговувати матчі найвищого рангу», — В’ячеслав Грозний не шкодував критичних стріл на адресу представника футбольної феміди.

Натомість керманич «Чорноморця» Роман Григорчук не шукав винних «на стороні», коментуючи поразку своєї команди одному з лідерів першої ліги — дніпродзержинській «Сталі». «Враження від нашої гри — нехороші. Програли по ділу», — відзначив засмучений очільник одеситів. А от у його візаві Володимира Мазяра після матчу було подвійне свято. «Дякую за чудовий подарунок до дня народження. Дуже приємно перемагати команду прем’єр-ліги», — відзначив головний тренер «сталеварів».

ТАБЛО

Кубок України. 1/8 фіналу. Перші матчі.

«Полтава» — «Шахтар» — 1:5

Голи: Фомич, 37 — Тейшейра, 45, 75; Гладкий, 57; Чигринський, 79; Дентіньйо, 90+5 (пен.)

Полтава, стадіон «Локомотив», 2500 глядачів

«Олександрія» — «Зоря» — 0:1

Гол: Малишев, 56

Олександрія, стадіон «Нива», 5200 глядачів

«Іллічівець» — «Ворскла» — 0:1

Гол: Ковпак, 11 (пен.)

Дніпропетровськ, стадіон «Метеор», 210 глядачів

«Говерла» — «Металіст» — 2:2

Голи: Каверін, 11; Мякушко, 67 — Шав’єр, 55; 88

Вилучення: Люлька, 79 («Г»)

Ужгород, стадіон «Авангард», 3850 глядачів

«Волинь» — «Дніпро» — 1:0

Гол: Ерік, 37

Луцьк, стадіон «Авангард», 6100 глядачів

«Карпати» — «Динамо» — 0:1

Голи: Теодорчик, 4

Львів, стадіон «Україна», 11200 глядачів

«Сталь» (Д) — «Чорноморець» — 2:1

Голи: Котляр, 24 (пен.), 82 (пен.) — Гай, 45

Дніпродзержинськ, стадіон «Металург», 2100 глядачів

«Олімпік» — «Металург» (З) — 2:0

Голи: Ситник, 7; Гельзін, 70 (пен.)

Київ, стадіон ім. Баннікова, 700 глядачів