Вишиванки — не для забаганки

Вишиванки — не для забаганки

Благодійні аукціони на підтримку Української армії набувають усе більшого розмаїття та масштабів. Так, iз легкої руки автора проекту «Народжені в сорочці» Романа Крутяка відомі особистості виставили на продаж свої улюблені вишиванки. «Вислів «народився в сорочці» дуже давній, ще з козацьких лав. Він означає, що цю людину ні кулі не беруть, ні шабля не рубає.

Умань, шалом!

Умань, шалом!

Раз на рік черкаське містечко Умань перетворюється на своєрідний центр хасидизму. Саме сюди, на могилу брацлавського цадика Рабе Нахмана, яка є однією з найбільших святинь хасидів, щороку з’їжджаються тисячі паломників, щоб зустріти іудейський Новий рік Рош-га-Шана, який цьогоріч припадає на ніч iз 24 на 25 вересня.

Шевченко і Донбас

Шевченко і Донбас

«Мене звати Оля. Я приїхала з Донецька. І раніше я не розмовляла українською, але, коли ми з батьками втекли від війни, я пішла в іншу школу і почала спілкуватися з новими друзями саме українською. Я стараюсь, чесно», — зізнається одна з учасниць акції. Мабуть, вперше біля Тарасової церкви на Подолі у Києві, де зібралося близько 70 дітей зі сходу України, вірші Шевченка лунали з таким трепетом і натхненням.

Заморожена «Новоросія»

Заморожена «Новоросія»

У ніч на суботу в Мінську тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі ухвалила меморандум з дев’яти пунктів для реалізації так званого «мінського протоколу» про припинення вогню (підписаного ще 5 вересня).

Хай завжди буде мир

Хай завжди буде мир

Всесвітній день миру, який відзначається 21 вересня з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН, велелюдними маршами відзначили в багатьох містах України. Найактивнішими виявилися одесити — близько 1,5 тисячі людей у вишиванках та футболках із промовистими написами проти російської агресії зібралися в неділю на Приморському бульварі біля пам’ятника Дюку де Рішельє.

Всі статті рубрики