Просто зірка

Просто зірка

Із нагоди Дня міста тернопільська Алея зірок поповнилася ще двома іменами (всього їх тепер десять) — заслуженого діяча мистецтв України, вже покійного художника і скульптора Казимира Сікорського та олімпійської чемпіонки з біатлону Олени Підгрушної.

У метро — як усі

У метро — як усі

Столичний метрополітен стає комфортнішим для людей iз проблемами зору. Нещодавно на шістьох центральних станціях пересадки з’явились рельєфнографічні карти-схеми, які дають можливість людям iз проблемами зору орієнтуватися в просторі без сторонньої допомоги.

КУЛЬТурна революцiя

КУЛЬТурна революцiя

Протягом серпня на анексованому українському півострові співробітники ФСБ проводили рейди у місцевих книгарнях, пiдсумком яких став одiозний список забороненої до читання лiтератури. Після чого без пред’явлення будь-яких офіційних документів чи постанов деякі книги вилучили з обігу.

Крим тепер у КНУ

Крим тепер у КНУ

Цього року Інститут філології КНУ ім. Шевченка поповнився ще однією кафедрою — кримськотатарських мов. Спершу керівництву КНУ ідея відкрити нову кафедру здалася нереальною.

Без феєрверкiв i... вишиванок

Без феєрверкiв i... вишиванок

Друге серпня — День міста, за традицією, — найбільше свято для одеситів. За масштабами святкування і рівнем народної любові воно перевершує навіть знамениту «Гуморину». Нічого дивного — гуляють довше і помпезніше. Грошей iз міського бюджету не шкодують. Міські голови заробляють собі бали, як можуть.

Дорога життя

Дорога життя

2 вересня колона з 15 спеціально обладнаних карет швидкої допомоги вирушила до аеропорту «Бориспіль», звідки спеціальний літак Бундесверу доставив поранених для лікування та реабілітації в медичних закладах Німеччини, зокрема містах Кобленц, Ульм, Берлін та Гамбург.

«Ми захищаємо власну землю!»

«Ми захищаємо власну землю!»

Російські війська продовжують окупацію українського Донбасу. За даними РНБО, окупанти концентрують живу силу і техніку в захоплених населених пунктах, а підрозділи російської армії зафіксовані вітчизняною розвідкою не лише в Донецьку та Новоазовську, а й у Амвросіївському та Старобешівському районах Донеччини та навколо Луганська. «Ситуація важка, але український бойовий дух сильніший, ніж в окупантів.

Всі статті рубрики