Ми й так бачимо, хлопчику, що ти не москаль

02.09.2014
Ми й так бачимо, хлопчику, що ти не москаль

Український стрій личить малюку. (Юрія ЗЕЛЕНЕНЬКОГО.)

Поки вороги намагаються знищити Україну, національна свідомість її народу лише зміцнюється, як зростає і визнання нації у світі. Причому відбувається це на всіх рівнях. От і в Тернополі нещодавно мав місце випадок, який не міг не втішити. До місцевого фотоательє «АртЛюкс» молоде нігерійське подружжя принесло на найпершу в його житті фотосесію свого півторамісячного первістка. «Коли я побачила цього малюка в... українській вишиванці, то емоції аж зашкалили!» — розповіла «УМ» арт-директор ательє Ірина Зелененька-Процюк. Вона ж допомогла сконтактувати з батьком хлопчика, чиє ім’я — Сіді Бест Мбах (Sidi Best Mbah).

— Ми родом iз Кадуни, що в Нігерії, — каже Сіді, — але вже кілька років навчаємося і живемо в Україні. Я — студент Одеської академії зв’язку, дружина навчається у Тернопільському національному економічному університеті. У Тернополі народився і наш первісток Ітан (повне ім’я хлопчика Ethan Zichat Sidi, однак батьки дали йому ще й українське ім’я — Олександр. — Авт.).

Чому ми вибрали для перших фото сина український національний одяг? Тому що Україна — це вже назавжди його батьківщина. Для нас вона теж стала другим домом. Останні події тут лякають, однак ми захоплюємось мужністю і патріотизмом ваших людей. І віримо, що у найближчому майбутньому тут усе буде добре. І наш Ітан завжди буде пишатися своєю Батьківщиною.