Третя — зайва

Третя — зайва

Першого вересня рівно об 11.30 Львів на хвилину завмер. Люди молилися вдома, на першовересневих лінійках, зупинялися на вулицях. Саме цього дня 75 років тому на Львів упали перші бомби, сповіщаючи про початок Другої світової війни. За інформацією українських істориків, у той день на Львів впало одразу кілька бомб, внаслідок чого загинуло 83 людини, було поранено 100 львів’ян.

Контрольний вiд голови

Контрольний вiд голови

На своїй сторінці у «Фейсбуці» голова обласної ради Петро Ворона повідомив, що йде добровольцем у зону АТО. Чому зробив такий вибір, він пояснив місцевим журналістам: мовляв, був на сході України п’ять разів, доставляв вантаж iз гуманітарною допомогою, передав бійцям два комплекти приладів нічного бачення, придбаних на кошти, зібрані полтавськими медиками, бачив очі тих молодих хлопців, котрі щодня ризикують життям.

У передчутті війни

У передчутті війни

У Маріуполі, який є стратегічним містом, бо має вихід до моря, останнім часом панує неспокійна атмосфера. Побоюючись «дружнього візиту» російської армії, тисячі добровольців вийшли на околиці міста рити протитанкові рови, готові, коли треба, живим щитом зупиняти танки ворога. У самому Маріуполі значно активізувалися проукраїнські настрої.

Ті, що вижили в Іловайському котлі

Ті, що вижили в Іловайському котлі

Ніч iз 31 серпня на 1 вересня для персоналу Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова виявилася справді пекельною навіть на тлі того, що тамтешнім медикам до важкопоранених українських воїнів iз фронту на Донбасі вже не звикати. Десятками їх доставляли сюди одного за одним з-під Іловайська цього разу.

Орда наступає

Орда наступає

Майже вісімсот років тому — у травні 1223 року — на території сучасного Приазов’я відбулася битва на річці Калка, яка стала першим бойовим зіткненням між русичами та монголо-татарами. Розбивши князівські дружини у чистому полі, монголи ще три дні не могли взяти укріплення, нашвидкуруч зведені на кам’яній горі дружинниками київського князя Мстислава Романовича.

А квіти — солдатам!

А квіти — солдатам!

Цього року першого вересня багато школярів прийшли до школи без неодмінного атрибута свята Першого дзвоника — традиційного букета квітів для улюблених учителів. Напередодні свята багато активістів поширили в інтернеті заклик не тратити гроші на квіти, а краще віддати ці кошти на потреби армії.

Всі статті рубрики