Ні — ватному ТБ

Ні — ватному ТБ

Учора в Києві під приміщенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, на розі Хрещатика, де ще живуть залишки Майдану, і вулиці Прорізної, кiлька десяткiв людей бойкотували показ на українських телеканалах російських серіалів.

«Українці мої! Дай вам Боже і щастя, і сил»

«Українці мої! Дай вам Боже і щастя, і сил»

Про Віктора Баранова я, тоді ще студентка Університету Шевченка, вперше почула на початку 90-х. Його пісня «До українців» у виконанні Теодора Кукурузи лунала по кілька разів на день із радіоприймачів та телеекранів. Тоді надзвичайно гостро і болюче сприймалися його слова «Українці мої!

«Укртелеком» тепер «няш»

«Укртелеком» тепер «няш»

Рінат Ахметов перереєстрував кримський «Укртелеком», що входить до холдингу СКМ, під назвою «Наштелеком» згідно з російським законодавством. Цю інформацію підтвердив самопроголошений прем’єр Криму Сергій Аксьонов, схваливши таке рішення олігарха і натякнувши на те, що він чекає від Ахметова слухняності та поступливості й у інших питаннях, інакше з бізнесом можна попрощатися.

Добровольці не потрібні?

Добровольці не потрібні?

Незрозуміла ситуація склалася у навчальному центрі Нацгвардії, що в селі Старе Бориспільського району на Київщині. Три сотні добровольців батальйону МВС «Золоті ворота», які перейшли до підрозділу з розформованого батальйону «Крим», керівництво центру намагається примусово виселити за територію частини. Більше того — їхня участь у бойових діях узагалі під питанням.

Викорчувати російську гниль

Викорчувати російську гниль

Після втрати стратегічної висоти на Савур-могилі, звідки контролюється кордон iз Росією і пересування бойової техніки, російські окупанти та відморозки-сепаратисти не залишають спроб повернутися на старі позиції. «Ми повністю закрили Старобешівський напрямок. Зараз працюємо в напрямку Волноваха—Донецьк, оскільки вже були спроби «промацати» цей напрямок терористами, можливо, з проривом на Маріуполь, тому ми закриваємо ці всі шляхи.

Цур тобі СПЕК

Цур тобі СПЕК

Тих, хто зморився від сухої і спекотної погоди, мусимо розчарувати — дощів не передбачається й протягом перших днів серпня. Суттєвого зниження температури — теж. Тож слід згадати про відкладений відпочинок на пляжі — для цього якраз настала пора. «1-4 серпня в Україні без опадів, +31...+37 °С практично на всій території країни.

Всі статті рубрики