Хоч у фільмах не брешіть!

Хоч у фільмах не брешіть!

«Раніше мені здавалося, що Росія продукує свої військово-ментовсько-кримінальні серіали для того, аби експортувати їх в Україну та інші пострадянські країни з метою підтримувати в стані активності їхні п’яті колони. Але виявилося, що це не вся правда. Найстрашніше, що ця культурна парадигма і є основою ментальності сучасної Росії. Тобто за останні 70 років у ній нічого не змінилося: третина країни сидить у зонах, друга третина їх стереже, а ще третина знімає про це кіно і підтримує цю ідеологію.

Двійка з поведінки

Двійка з поведінки

Українці — гостинна нація, але коли у відповідь на щирість отримують хамство, реакція простих людей стає адекватною. Днями розголосу в інтернеті набув випадок в Одеському супермаркеті, коли переселенка з Луганська, спіймана на тому, що хотіла купити персики за ціною моркви та інших махінаціях, почала голосно обурюватися і казати, що «у вас, у вашій бандерівській Одесі, не люди, а скоти, жмоти і треба всіх перебити...»

Мера Кременчука було замовлено?

Мера Кременчука було замовлено?

Як уже вчора повідомляла «УМ», 26 липня від рук зловмисників загинув кременчуцький міський голова, президент футбольного клубу «Ворскла» Олег Бабаєв. Розправу невiдомi вчинили неподалік будинку, в якому він мешкав. Із трьох пострiлiв, що пролунали з автомобiля ВАЗ 2109, один став для мера смертельним.

Українське дратує

Українське дратує

Російська агресія проти України набуває зовсім несподіваних форм. Днями у болгарському дитячому таборі «Містрал» дітям, які захотіли відзначити День українського прапора в національних строях, заборонили одягати вишиванки та будь-які інші атрибути української символіки.

Для кого «броник»?

Для кого «броник»?

«Шоломи з Польщі не стріляють, танки з Росії — так!», «Місце каски — на голові солдата. Не на складі», «Каски охороняють! Не вбивають!» — з такими гаслами представники варшавського Євромайдану пікетували прокуратуру польського містечка Замосць.

Позиційний наступ

Позиційний наступ

Попри шалений спротив терористів, українські бійці крок за кроком відвойовують підконтрольні терористам території. Зокрема, сили АТО увійшли до Авдіївки, що за 6 км північніше Донецька, та звільнили Степанівку. Під час останньої операції п’ятеро українських військових знайшли і відправили у безпечне місце пілота збитого терористами літака СУ-25, за що Президент дав доручення міністру оборони нагородити і бійців, і пілота за мужність.

Всі статті рубрики