Віднайти код нації

Віднайти код нації

На днях у столичній галереї MyGallery, що на Подолі на вулиці Кожум’яцька, 18, розпочалась етнокультурна експозиція українського національного рушника «Код нації». Експонати для виставки надав третій Президент, активний борець за українське духовне відродження Віктор Ющенко. «Хоча я — економіст, але впевнений, що націю об’єднає не ВВП, не зарплати, а дві фундаментальні речі — мова і національна культура.

На кого ти лишив свою Горлицю?

На кого ти лишив свою Горлицю?

Церемонія нагородження Одеського міжнародного кінофестивалю почалася з хвилини мовчання у зв’язку з раптовою смертю українського актора театру і кіно Віталія Лінецького. Фільм «Гніздо горлиці», де він грав батька, назвали найкращим у секції Work In Progress. Під час отримання нагороди режисер картини Тарас Ткаченко пообіцяв, що фільм закінчать і актора міняти не будуть. Із Лінецьким він відзняв приблизно відсотків 40.

Війна не завада

Війна не завада

У суботу зрання перед двома фестивальними майданчиками кінофестивалю в Одесі — Театрі музкомедії та кінотеатрі «Родина» — панувала зовсім не святкова атмосфера. Ще з четверга навколо фонтана перед входом у театр горіли лампадки, які люди приносили на знак пам’яті за загиблими у пасажирському літаку в Донецькій області.

Всі статті рубрики