Їх було троє

15.07.2014

Працівники Департаменту карного розшуку МВС України, Управління карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області разом iз колегами з Дніпропетровської, Херсонської та Чернігівської областей провели ювелірну операцію, в ході якої затримали банду розбійників-убивць.

До цього організованого злочинного угруповання входило три особи, які розстріляли місцевого підприємця  на автодорозі «Знам’янка—Луганськ—Ізварино» Олександрійського району, що на Кіровоградщині.

«Керівник приватної фінансової компанії разом iз товаришем повертався додому з Дніпропетровщини, де напередодні отримав значну суму грошових коштів в одній iз банківських установ. Вже на території Кіровоградської області їх наздогнав автомобіль іноземного виробництва, водій якого примусово зупинив транспортний засіб, на якому вони рухалися», — повідомили «УМ» у прес-службі кіровоградської обласної міліції.

За словами правоохоронців, із машини вийшло двоє чоловіків. Один із них підійшов до пасажира та застосував електрошокер. Після того як потерпілий знепритомнів, йому зв’язали руки та ноги фіксуючою стрічкою i викинули на узбіччя в кущі.

У цей час інший нападник вистрелив у бік водія п’ять разів з автоматичної вогнепальної зброї. Одна куля влучила чоловікові у стегно i пошкодила артерію. 48-річний потерпілий помер на місці від значної втрати крові та травматичного шоку.

Після звірячої розправи, кажуть у міліції, зловмисники забрали з салону автомобіля спортивну сумку зі значною сумою готівки, заскочили до свого авто й утекли з місця події.

Опритомнівши, 46-річний пасажир зумів самотужки звільнитися. Потiм зупинив автомобіль, що проїжджав поруч, та попросив громадян викликати працівників міліції. У результаті злагодженої та професійної роботи оперативників через кiлька днiв удалося встановити особи зловмисників та затримати їх. Ними виявилися двоє жителів Криму та один житель Дніпропетровщини, віком від 36 до 39 років, непрацюючi. Організатор групи — раніше судимий за тяжкий злочин.

«Після скоєння кримінального правопорушення один iз підозрюваних мав намір виїхати за межі держави, аби переховуватися за кордоном. Двоє його спільників роз’їхалися по інших областях, розраховуючи на те, що згодом також зможуть виїхати з України», — розповідає начальник УМВС України в Кіровоградській області Анатолій Вітюк.

Завдяки вчасно проведеним оперативним заходам підозрюваних затримали. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій) та частиною 2 статті 115 КК України (умисне вбивство), проводять слідство, яке й з’ясує, чи не причетні затримані до інших подібних злочинів на теренах України. За вбивство підприємця банді «світить» покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.