Кримінальний Монблан

26.06.2014

Піднятися на вершину висотою більше 4 кілометрів здатен далеко не кожен, адже це потребує певних фізичних зусиль, відповідного екіпірування тощо. Проте, як з’ясувалося, спуститися також буває непросто. Днями з альпіністського притулку на найвищій горі Європи Монблані (4810 метрів над рівнем моря) рятувальники евакуювали гелікоптером альпініста. Чоловік уже повертався назад, проте під час перепочинку в нього вкрали... черевики. Запасних альпініст не мав, а крамниць на такій висоті немає, тож у бідолахи не залишалося іншого виходу, крім як чекати допомоги.

Як повідомляє французька жандармерія, невдаха-альпініст зупинився на відпочинок у схроні Гутер, розташованому на висоті 3835 метрів над рівнем моря, на найпопулярнішому маршруті до піку. Щоб спуститися з нього вниз, потрібно кілька годин іти по снігу до кінцевої станції гірської канатної дороги у Нід д’Ейгль. Зрозуміло, що в самих шкарпетках це неможливо.

Судячи з коментаря коменданта жандармерії, черевики на Монблані крадуть нерідко: «Людей, які опиняються у такій ситуації, ми зазвичай забираємо гелікоптером. Не можна їх залишати у шкарпетках — це небезпечно», — заявив жандарм.