ЦИТАТИ ТИЖНЯ

08.05.2014

Михайло Добкін, кандидат у президенти України — про фольклорно-політичні уподобання:

— Я готовий об’єднуватися з усіма. Можливо, крім Тягнибока, тому що в нього немає ніякого конструктиву. Заради того, щоб у країні був порядок і не гинули люди, я готовий об’єднуватися хоч із чортом лисим, хоч із Бабою Ягою.

(«Свобода слова»)

Джен Псакі, представниця Держдепу Сполучених Штатів — про те, як можна тонко поіронізувати над Владіміром Путіним:

— Я чула про те, що Путін збирається навідати Севастополь 9 травня. Сподіваюся, він отримає задоволення від візиту в Україну... Ви знаєте нашу позицію: ми продовжуємо визнавати Крим частиною України.

(eizvestia.com)

Збігнєв Бжезінський, політолог, колишній радник президента США Картера — про Обаму, бейсбол та Україну:

— Обама не зробив жодного звернення до народу з приводу того, з чим ми маємо справу перед обличчям цього потенційно величезного конфлікту. Сьогодні велика кількість американців більше цікавиться результатами бейсбольних матчів, а не тим, що відбувається в Україні.

(«Нью-Йорк таймс»)

Ангела Меркель, канцлер Німеччини — про невміння Росії робити правильні висновки і про парад 9 травня:

— Кілька років тому на День Перемоги я відвідала Москву, щоб показати, що ми вміємо робити уроки з минулого. У зв’язку з цим мені бачиться дуже сумним той факт, що в регіоні, який перебуває в серці кризи, відбудеться парад за участю військової техніки.

(polit.ru)

Микола Катеринчук, народний депутат України, кандидат в мери Києва — про нагальні потреби міста та країни:

— Ніхто, крім нас, не змінить систему. Потрібне народне ополчення і територіальні загони оборони. Потрібна міська поліція — обрана громадою, а не зліплена з перефарбованих ментів. Потрібний закон про зброю, який дасть громадянам можливість легально озброюватися...

(Фейсбук)