Крила для народу

Крила для народу

На День матері, який цьогоріч випадає на 11 травня, у Великому залі Національної музичної академії України, що на майдані Незалежності, відбудеться концерт народної артистки, улюблениці не одного покоління шанувальників, відомої української співачки Ніни Матвієнко.

Заплати іншому

Заплати іншому

Собаку запустили в кімнату, де підлогу поділили на квадрати. Коли тварина адаптувалася до простору, експериментатори подали струм. Собака заметушилася і почала шукати вільні від небезпеки місця. Але достатньо було подати струм на всі квадрати, як після значної кількості безуспішних помилок пес лягав на одному з них і скавчав.

Важко влітку в кринолінах

Важко влітку в кринолінах

Вони красувалися у цих платтях понад двісті років тому. Тугі корсети, важкі спідниці, тендітні капелюшки були у французькій моді з ХІХ ст. Пройшли щонайменше півтори сотні років, але сукні цих світських дам збереглися майже, як нові. Днями в арт-галереї «Мануфактура» відкрилася перша частина виставки Музею історії моди під назвою «Кринолін і турнюр».

Музика проти війни

Музика проти війни

Тематика Великої Вітчизняної сучасний театр цікавить дедалі менше. І через те, що сьогодення регулярно загострює актуальні проблеми суспільства, на які мистецтво, в тому числі й театральне, мусить активно реагувати. І з тієї причини, що до подій тих часів ставлення нині не таке однозначне, яким воно було відразу після закінчення Другої світової.

Всі статті рубрики