Дивовижі літературного Середньовіччя

Дивовижі літературного Середньовіччя

Інститут літератури випустив перший том академічної «Історії української літератури» у 12 томах. Ще кілька томів повністю готові до друку, решта — у стадії завершення. Якби бюджетне фінансування — вже цього року весь багатотомовик побачив би світу.

Шевченко, окупанти, Січові стрільці

Шевченко, окупанти, Січові стрільці

Дослідник першої національної революції Роман Коваль презентував книжку «Шевченкіана Михайла Гаврилка» (К.: Історичний клуб «Холодний Яр») — з непам’яті повернуто викреслене російськими окупантами ім’я видатного українського скульптора, де-факто переможця конкурсу 1910 року на створення пам’ятника Т. Шевченкові в Києві (а окрім того, й одного з організаторів формувань Українських січових стрільців та Сірої дивізії армії УНР).

Арт як боротьба з ворогом

Арт як боротьба з ворогом

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Відомо: коли говорять гармати, музи мовчать. Але коли ти — художник, а не солдат, тоді борешся, як можеш. Саме так можна пояснити виникнення у Києві унікального заходу нового формату «Артфорум», який має на меті об’єднати виставкову, концертну, театральну, літературну й кінопрограму з освітніми заходами й широким обговоренням культурних, громадських проблем і перспектив розвитку українського мистецтва.

«І залишилися лиш тими, ким були»

«І залишилися лиш тими, ким були»

У 2004 році народилась їхня музика, а сьогодні відомий український хіп-хоп і фанкі-ґрув гурт «Бумбокс» святкує своє 10-річчя. На честь дня народження колектив дасть концерт 31 травня у київському клубі Stereo Plaza на вулиці Кiквідзе, 17.

Всі статті рубрики