Малоросійські перспективи надзвичайного закону Яценюка

Малоросійські перспективи надзвичайного закону Яценюка

Уряд хоче наповнити бюджет за рахунок податкових пільг для видавців української книжки. Мотив чистий, як сльоза: тотальна бюджетна економія за умов зовнішньої аґресії. Таки справжня патріотична сльоза, але за чим — за Україною чи за Малоросією? За свідченням видавця та аналітика книжкового ринку В.Теремка, «8-9 із 10 проданих українському читачеві книг належать російським видавництвам» (Василь Теремко. Видавництво-ХХІ. Виклики і стратегії. — К.: Академвидав, 2012).

Бур’ян-ілюзіон

Бур’ян-ілюзіон

Поетична книжка «Осоте!» (К.: Смолоскип, 2013) Мирослава Лаюка дістала премію «ЛітАкцент року». Це перша повноцінна збірка 24-річного автора.

Осот, як відомо (а точніше, як відомо далеко не всім, бо питання про назву збірки досі виникають вельми часто), — один із різновидів бур’яну.

Самотність без патріарха

Самотність без патріарха

Здавалося б, цей сивий старець із пишними вусами та усміхненими очима, так схожий на свого героя Мельхіседека з роману «Сто років самотності», буде жити вічно. Ну не вічно, а хоча б кілька сотень років так точно.

Терапія для Донбасу

Терапія для Донбасу

У донецькому просторі арт-території «Ізоляція», де раніше був однойменний завод із виготовлення ізоляційних матеріалів, а тепер у його стінах панує полігон для сучасного мистецтва, сьогодні розпочне свою роботу перший український форум письменників «Український літературний фестиваль».

Всі статті рубрики