НОВИНИ ПЛЮС

20.03.2014

Розслідування злочинів проти Майдану

Генеральна прокуратура встановила особи снайперів, які розстрілювали людей на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого. Про це повідомив перший заступник Генпрокурора Микола Голомша. Правоохоронці наразі мають адреси місць розташування стрільців та списки людей, які брали участь у розстрілі мирних громадян. Зброю снайперів вилучили, її перевіряють органи слідства.

За словами Голомші, на причетність до масових розстрілів перевіряють зокрема й іноземних громадян. Факти причетності до залучення снайперів тодішньої опозиції не підтвердилися, інформує ТСН.

Новий збройний напад у Києві

Озброєні люди в камуфляжі минулої ночі влаштували погром у приміщенні архітектурно–будівельної інспекції України у Києві. Серед нападників був і автомайданівець Андрій Дзиндзя. В одному з кабінетів вибили двері — за словами свідків, непрохані гості виносили документи та гроші. Агресивні нападники мали при собі вогнепальну й холодну зброю та представилися як люди з «антикорупційного бюро, яким керує Тетяна Чорновол».

Кримські нардепи йдуть із Ради

Почесний кримчанин, Герой України, «регіонал» Борис Дейч вирішив скласти повноваження члена Верховної Ради України. «Враховуючи волю виборців, вважаю, що не маю морального права продовжувати виконувати обов’язки народного депутата України, обраного по мажоритарному виборчому округу №8», — ідеться в заяві Дейча, яку поширив сайт «Коментарі».

Напередодні про неможливість працювати у ВР у Києві й узагалі жити в «соціал–фашистській Україні» заявив інший нардеп–«регіонал» — обранець Севастополя Вадим Колесніченко.

Турчинов розширив склад РНБО

В. о. Президента Україна Олександр Турчинов ввів до складу Ради національної безпеки і оборони України ще трьох посадовців — начальника Генштабу — головнокомандувача ЗСУ Михайла Куцина, голову Державної прикордонної служби Миколу Литвина та в. о. глави адміністрації Президента Сергія Пашинського.