Феєрія з Маланкою

Феєрія з Маланкою

На Василя Майдан не сумував. З самого ранку актори і технічні працівники львівського театру «Воскресіння» у поті чола працювали біля величезної вантажівки. Упродовж дня їм потрібно було підготувати майданчик для вечірньої вистави на ходулях — «Різдвяна феєрія».

Та правду ж я казав!

Та правду ж я казав!

Вадим Колесніченко, автор «мовного» закону, ще у червні минулого року подав на Юрія Винничука до суду за «неправдиву інформацію, яка ображає його честь, гідність та ділову репутацію». Конкретно — за одну зі статей, написану письменником для сайта «1+1».

Постріл перед Загиблими кораблями

Постріл перед Загиблими кораблями

Сталося це під час нічного чергування старшого інспектора патрульно–постової служби (ППС), 35–річного прапорщика Романа Савіна, на Приморському бульварі, якраз навпроти легендарного символа міста моряків — пам’ятника Загиблим кораблям. Невідомо, що найшло на міліціонера, котрий «втихомирив» безхатченка пострілом із табельного пістолета.

Бої за лiкарню

Бої за лiкарню

У Львові триває протистояння між містянами та фірмою–забудовником, яка планує звести велетенський бізнес–центр на місці лікарні, зведеної ще митрополитом Андреєм Шептицьким. Небайдужих львів’ян обурює ще й те, що пам’ятка розташована в охоронній буферній зоні ЮНЕСКО, неподалік собору Святого Юра.

Канали–«брехунці»

Канали–«брехунці»

Майже за двомісячний період масового народного супротиву діям нинішньої влади практично на 180 градусів помінялася картинка показу загальноукраїнського Євромайдану на так званих великих вітчизняних телеканалах.

Під знаком Майдану

Під знаком Майдану

Премія імені Василя Стуса була заснована 1989 Українською асоціацією незалежної творчої інтелігенції. Вперше вручалася ще у формально радянському Львові (хоча на той час вітер перемін практично вивітрив зі столиці Галичини совковий дух).

Гроші у довгій шухляді

Гроші у довгій шухляді

Українська Феміда знову втрутилася у непростий, місцями навіть запеклий діалог між вітчизняними фінансовими установами та їх клієнтами. Цього разу Верховний Суд України постановив, що вкладники можуть вимагати від банків компенсацію, якщо ті невчасно повернуть їм депозитний вклад.

Відповзай від церкви

Відповзай від церкви

Міністр культури Леонід Новохатько відхрестився від скандального листа на адресу Української греко–католицької церкви, підписаного його заступником п. Коханом. Ідеться про офіційний лист Мінкульту до УГКЦ iз вимогою не вести богослужіння в «молитовному наметі» на Майдані.

Всі статті рубрики