Солодкий спомин про літо

04.12.2013
Солодкий спомин про літо

Пиріг iз вишнями. (з сайта hi.dn.ua.)

Якщо полюбляєте випічку із не дуже великою кількістю борошна, пиріг із вишнями — саме те, що вам потрібно. Отже, беріть 500 г вишень без кісточок (консервованих або морожених), 250 г пшеничного борошна, 150 г цукру, 125 г охолодженого вершкового масла, 120 г волоських горіхів або мигдалю, яйце, 4 білки. Спочатку треба натерти на тертці охолоджене вершкове масло, додати просіяне борошно і розтерти все до стану дрібної крихти. Далі додати яйце і дещицю солі, замісити тісто. Зробити з нього кулю, загорнути у харчову плівку і по­класти у холодильник мінімум на 40 хвилин. Включити духовку, щоб температура всередині була 210 градусів. Розкачати тісто, потім знову сформувати з нього кулю і ще раз розкачати. Цю процедуру бажано повторити 3–4 рази. Роз’ємну форму змастити маслом і викласти у неї тісто тонким шаром. Поколоти його виделкою, накрити пекарським папером, зверху насипати близько кілограма будь–якої крупи (гороху, гречки, рису). Випікати 15—20 хвилин. Забрати разом iз папером крупу. Подрібнити у блендері чи просто качалкою горіхи і присипати ними спечений «кошик». Додати у білки дещицю солі та цукор, збити у стійку піну. Половину білків акуратно перемішати з ретельно віджатою вишнею (найкраще рідину вбирають паперові серветки чи рушники). Викласти масу на горіхи. Залишки білків викласти зверху. Випікати пиріг 35—40 хвилин.

Якщо ви шукаєте простий рецепт смачної випічки, то вам неодмінно потрібно спробувати спекти пиріг із варенням — пишний, надзвичайно ароматний та в міру солодкий. Потрібно: борошно — 2,5 склянки, по склянці варення та кефіру, 0,25—0,5 склянки цукру, 2 яйця, чайна ложка соди. Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою. Варення змішати з содою та залишити на 5 хвилин. Потім додати яйця i цукор. Ретельно розмішуючи, влити кефір та всипати борошно. Перемішати тісто до однорідності. Форму застелити пергаментом або просто змастити маслом. Вилити тiсто рівним шаром у форму. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку та випікати до готовності приблизно 40—50 хвилин. (Готовність пирога, як завжди, можна перевірити за допомогою зубочистки).

Смачного!

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>