РАХУНКОВА ПАЛАТА

11.10.2013

800 млрд. доларів

збитків завдала країнам регіону MENA (Туніс, Лівія, Єгипет, Ємен, Сирія, Бахрейн і Йорданія) «арабська весна» — революції та масові заворушення 2011—2013 рокiв. Аналітики британського банку HSBC визначили таку суму, рахуючи як прямі економічні втрати, так і зниження інвестицій у регіон та інші непрямі збитки.

4 млрд. людей,

себто майже половина мешканців планети, до 2030 року відчуватимуть брак питної води. Попит на воду на 40% може перевищити її видобуток, повідомив Генсекретар ООН Пан Гі Мун під час Водного саміту в Будапешті.

742 млн. доларів

заробив Метрополітен–музей у казну Нью–Йорка лише за сезон весна–літо 2013 року. За цей час галерею відвідали понад 1,3 млн. осіб, повідомляє «Кореспондент». 54% опитаних туристів назвали похід до Метрополітен–музею основною метою своєї поїздки в Нью–Йорк.

17 млн. доларів

отримав Володимир Кличко за бій з Олександром Повєткіним, передає РІА «Новості». Такі призові сплатив організатор бою — російський бізнесмен Андрій Рябінський. Оргвитрати на проведення поєдинку склали близько 2 млн. доларів.

10,1 млн. гривень

витратить держава на впровадження світлодіодного освітлення трьох трас країни — на виїздах зі столиці до Борисполя, до «Межигір’я» та на шосе Київ—Одеса, повідомляють «Наші гроші» з посиланням на «Вісник держзакупівель».

4 млн. упаковок

фальсифікованих ліків виявлено минулоріч в Україні. Це набагато більше, ніж у 2009 році (230 тисяч), передає УНІАН.

168,5 тис. будинків

у країні, а це майже 98% житлового фонду, станом на 8 жовтня підключено до опалення, прозвітував Кабінет Міністрів України. Без тепла залишалися лише 28 об’єктів соціальної сфери у Вінницькій, Донецькій, Луганській областях.

336 мамографів

працює нині в Україні, повідомив головний онколог МОЗ Ігор Сєдаков. Цього вкрай мало, вважає лікар, бо кожна четверта українка, звертаючись на первинний прийом до лікаря, вже має поширений пухлинний процес.

104 лікарні

було закрито в Україні впродовж 2012 року, при цьому залишилися без роботи 7 тисяч лікарів і 18100 осіб медперсоналу, підрахувала Тимчасова слідча комісія ВР, яка розслідувала порушення в роботі МОЗ.

47% авіаквитків

купують українці через онлайн–каси. Далі за популярністю серед онлайн–покупців йдуть телефони (36%) та комп’ютери (34%). Ці дані отримано в результаті опитування, проведеного компанією TNS Infratest на замовлення Google.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>