Заради людської безпеки

02.10.2013

Постійні дорожньо–транспортні пригоди на перехресті вулиць Благовісної та Чехова так набридли жителю Черкас Валерію Міняйлу, що він узявся за вирішення цієї проблеми самотужки. І не пошкодував для цього власних грошей.

За словами Валерія, вулиця Чехова хоч і є другорядною, але її ширина збиває людей з пантелику і вони плутають її з головною. Тож на цьому перехресті мало не щотижня трапляються ДТП. Тому він і вирішив встановити на розі новий додатковий дорожній знак. Аби реалізувати свою ідею законно, молодий чоловік звернувся до Соснівського райвідділу Державтоінспекції, де його ініціативу радо підтримали.

Як розповіли «УМ» черкаські даiшники, в автоінспекції розробили схему дорожнього руху і вирішили, де конкретно ставити дублюючі дорожні знаки, аби привернути додаткову увагу автовласників до небезпеки, котра може на них чатувати на перехресті.

На реалізацію доброї справи — встановлення додаткових знаків — «УВАГА! Аварiйно небезпечне перехрестя» та «Поступись дорогою!» — загалом пішло трохи менше місяця. На все це черкащанин витратив майже 8 тисяч гривень. Окрім того, він розчистив зелені насадження, гілки яких заважали водіям бачити проїжджу частину.

На цьому Валерій Міняйло не збирається зупинятися. І закликає інших черкащан бути небайдужими заради безпеки на дорогах і приєднуватися до його ініціативи. «Є у нашому місті й інші аварійні перехрестя. Давайте наступне облаштуємо разом. І результатом спільних зусиль буде збережено життя, здоров’я, нерви та гроші наших співгромадян»», — заявляє Валерій.

Сам він уже домовився з ДАІ про те, щоб облаштувати наступні два перехрестя.

До речі, на перехресті Благовісної та Чехова вже кілька тижнів немає ДТП.