Чайка сяде в Цюрупинську

02.10.2013

На міжнародному інвестиційному форумі «Таврійські горизонти» в Новій Каховці, який відвідали потенційні інвестори з десяти країн, було представлено проект Олімпійського центру підготовки національних команд України з водних видів спорту. Питання про виділення коштів на спорудження цього об’єкта в Цюрупинську позитивно вирішено в Кабміні. Відомо, що загальний кошторис проекту перевищує 200 млн. грн.

У цьому центрі можна буде цілий рік проводити тренування з плавання, стрибків у воду, академічного веслування та веслування на байдарках і каное, а також iз велоспорту та інших видів. Одночасно центр може прийняти до 500 спортсменів. «У Цюрупинськ на збори з’їжджатимуться спортсмени з усіх регіонів України. Адже кліматичні умови на річці Конка дозволяють тренуватися десять місяців у рік», — розповів начальник управління регіонального розвитку, головний архітектор Херсонської області Григорій Ходін.

«За останні десять років більше сотні веслярів Херсонщини стали медалістами на міжнародних змаганнях різного рівня, — каже Григорій Ходін. — Будівництво тренувальної бази дозволить нам досягти ще кращих результатів і гідно представити Україну на міжнародних спортивних змаганнях».

Ділянка під будівництво центру має площу 25 гектарiв iз можливістю розширення до 50 га. Комплекс складатиметься з басейну, двох багатофункціональних спортивних залів, стадіону, готелю, сучасного медичного центру для відновлення спортсменів, дворівневого конференц–залу, паркової зони. Візуально весь цей архітектурний ансамбль нагадуватиме чайку в польоті.

Загалом на форумі в Новій Каховці було підписано п’ять меморандумів про співпрацю.