Ще не вмер «Арсенал»

13.09.2013

Всупереч сумним прогнозам, київський «Арсенал» таки вийде на завтрашній домашній матч проти луцької «Волині». «Гра відбудеться на 100 відсотків. Приходьте на 17:00 на стадіон «Динамо», — сказали «УМ» у прес–службі «канонірів». Водночас речники клубу не змогли пролити світло на те, як вирішується проблема фінансування команди.

Нагадаємо, тиждень тому почесний президент ФК «Арсенал» Олександр Онищенко — народний депутат від Партії регіонів — припинив спонсорування клубу і звернувся до керівництва ФФУ по допомогу у вирішенні спірного питання щодо прав власності на «Арсенал». Онищенко каже, що попередній президент «АК» Вадим Рабинович «продав повітря», адже насправді клуб належав не йому. Онищенко погодився взяти «канонірів» під свою опіку в обмін на зобов’язання покрити старі борги. Гроші «регіонал» на команду давав, але клуб у власність досі не отримав.

«Ситуація складається катастрофічна, але можливості Федерації футболу в контексті цього питання обмежені, — сказав днями віце–президент ФФУ Анатолій Попов. — Механізми порятунку «Арсеналу» лежать, в основному, в юридичній площині, а не у футбольній... Проте люди, які вкладають сьогодні гроші в розвиток клубу, отримають від нас повний юридичний супровід, необхідний, щоб це питання яким–небудь чином вирішити». У разі, якщо слідом за «Кривбасом» із футбольної карти зникне й «Арсанал», ФФУ не виключає варіанту зі скороченням прем’єр–ліги до 14 команд.

Позавчора тренер київського клубу Юрій Бакалов ще не знав, чи відбудеться гра з «Волинню». За його словами, проплачена оренда бази закінчується 6 вересня, але в наступні дні команду погоджуються пускати на базу «під чесне слово».

А ТИМ ЧАСОМ...

Нещодавно на сесії міської ради Кривого Рогу ухвалили рішення про створення спортивного клубу «Кривбас». «У нову організацію буде входити не тільки футбольний клуб, а й команди з баскетболу, регбі та, можливо, хокейний клуб», — розповіла депутат Дніпропетровської облради Вікторія Шилова, яка є одним із головних ініціаторів відродження «Кривбасу». За її словами, футбольна команда під такою назвою має почати новий шлях, роблячи ставку на гравців із Дніпропетровщини.