Без людського фактора

09.08.2013

Аварія на горлівському «Стиролі» продовжує збирати свої смертельні жнива. Восьмого серпня в місцевій лікарні помер ще один працівник заводу, що постраждав від викиду аміаку.

Зі зловісним аміаком пов’я­зує смерть свого двомісячного сина Родіона горлівчанка Ольга Кондратьєва. Сім’я жінки проживає за вiсiм кілометрів від підприємства. За словами жінки, о 18–й вечора вклала немовля спати, а вночі 7 серпня виявила хлопчика мертвим. Вона впевнена, що причиною смерті стала аміачна хмара.

Проте влада Донеччини одразу спростувала інформацію про смерть немовляти в Горлівці через аварію на заводі «Стирол». За даними прес–служби Донецької обласної державної адміністрації, дитина померла через синдром раптової смерті і її загибель ніяк не пов’язана з викидом аміаку. Зокрема, дитина була повністю здорова, регулярно спостерігалася у лікарів, йдеться в клінічному протоколі. Також в облдержадміністрації наголосили, що всі бригади «швидкої» прибули на територію заводу через сім хвилин після аварії, що вкладається за часом згідно з протоколом.

Наразі спеціалісти підтверджують, що жодної небезпеки для життя i здоров’я горлівчан немає. Представники підприємства зустрілися з рідними загиблих, усім постраждалим надано медичну допомогу.

Учора на заводі проведено наради за участю міністра соцполітики Наталії Королевської, «губернатора» області Андрія Шишацького, мера Горлiвки Євгенія Клепа, власника підприємства Дмитра Фірташа, генерального директора Ostchem Ukraine Олександра Халіна, голови правління ПАТ «Концерн «Стирол» Сергія Павлючука.

«Наразі наше завдання — підтримати сім’ї загиблих у важку хвилину і зробити все можливе для наших співробітників, які перебувають на лікуванні», — зазначив глава Наглядової ради Group DF Дмитро Фірташ. За його словами, сім’ям загиблих буде виплачено компенсацію у розмірі одного мільйона гривень. Крім того, він не вважає, що причиною аварійного викиду аміаку на «Стиролі» став людський фактор.

При відвіданні реанімаційного відділення міськлікарні №2 Наталею Королевською, Дмитром Фірташем і мером міста Євгенієм Клепом міністр соцполітики відзначила: «Важкий стан. Лікарі роблять усе можливе і неможливе для допомоги постраждалим. Усе необхідне обладнання, спеціалісти і медикаменти для цього є».

Організаційні питання взяла на себе мерія міста, фінансові витрати — концерн «Стирол». Питання отримання в зазначені строки в повному обсязі допомоги, встановлені законодавством України, — під особистим контролем міністра соцполітики України.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>