Маленьке, але дорогеньке

09.07.2013

Один із найбільш рідкісних екземплярів китайської філателістики — казначейська марка 1897 року — було продано на аукціоні у Гонконгу за 6,9 млн. гонконзьких доларів (687 тис. євро). Як повідомляє агенція «Франс пресс» із посиланням на заяву аукціону Interasia Auctions, у світі збереглися лише 32 примірники цієї марки. Раритет було видано за часів манджурської династії Цин — останньої імператорської династії Китаю, яка правила у 1644—1912 рр.

Загалом під час триденного аукціону, де на торги було виставлено марки зі всієї Азії, було продано лотів на 7,2 млн. євро.

Філателістика посідає особливе місце в китайській культурі, де рідкісні марки цінуються надзвичайно високо, пояснив директор Interasia Auctions Джеффрі Шнайдер. У жовтні минулого року пару унікальних марок із друкарською помилкою — перевернутим зображенням Сун Ят Сена, лідера революції 1911—1913 рр., яка повалила імператорську владу в Китаї, — було продано за більш ніж 700 тис. гонконзьких доларів (70 тис. євро). Китайські марки стають дедалі популярнішими і в світі, тож азійські аукціони приваблюють філателістів з усіх куточків планети.