У Путивлі, на мітингу...

У Путивлі, на мітингу...

У першому ж магазинчику, куди зайшла купити води зразу по приїздi до Путивля, виникла несподівана розмова. «От і нам, бідним, копієчка, — констатувала продавець. — А то все лише багатим. Усе, все отут у Путивлі захопили ті, хто при владі. А ми — ніхто... Моя знайома працювала в однієї багатійки, то переповідала, як вона на них кричала! Казала: ви раби і діти ваші будуть рабами!..»

Звісно, люди схильні перебільшувати. Проте під час спілкування у Путивлі з’явилося відчуття, що влада Путивля і громада Путивля ніби мешкають на різних планетах і різними мовами розмовляють. І це нерозуміння накопичувалося, аж поки не вилилося у конфлікт, що отримав поголос далеко за межами древнього містечка.

На гостину — до Гончара

На гостину — до Гончара

У селі Суха Кобеляцького району та в райцентрі відбулося традиційне обласне літературно–мистецьке «Зелене свято Гончарового дитинства». Цього разу його приурочили до 95–річчя з дня народження видатного українського письменника Олеся Гончара. Біля сільської хати, в якій минули дитинство та юність українського митця слова Олеся Гончара, з місцевими й заїжджими поціновувачами його таланту зустрілися гості з Києва, Дніпропетровська, Полтави — письменники й науковці Олег Чорногуз, Микола Байдюк, Леся Степовичка, Микола Степаненко та інші. Тож лунали спогади про Олеся Терентійовича, говорили і про ті започатковані ним справи, які належить продовжити нащадкам, усім небайдужим українцям.

Із хрестом і кельмою

Із хрестом і кельмою

Останнім часом в обласному центрі Прикарпаття почастiшали конфліктні ситуації між мешканцями багатоповерхівок та представниками духовенства з приводу будівничої експансії служителів культу. І це при тому, що після проголошення незалежності України місцева влада повернула у власність УГКЦ величезні майнові комплекси, розташовані в центральній частині Івано–Франківська, зокрема будівлі, де раніше розташовувалися технікум сільського господарства, обласна наукова бібліотека, обласний військовий комісаріат. Та нестримний потяг отців церкви до розширення володінь, схоже, починає виходити за межі здорового глузду й загрожувати життєвим інтересам мирян, значна частина яких — практикуючі християни.

Всі статті рубрики