Не міліціонери — садисти!

02.07.2013

Жорстокий злочин знову шокував усю Україну. П’ять глибоких різаних ран на голові, відкрита черепно–мозкова травма, відірвана верхня губа і численні гематоми — таким виявився підсумок зустрічі з двома офіцерами міліції для Ірини К., продавчині з продовольчого магазину села Врадіївка.

У нарузі над дівчиною обґрунтовано підозрюють двох місцевих офіцерiв міліції. Майже триста осіб вийшли на акцію протесту під стіни райсуду, після того як служителі Фемiди відпустили одного з кривдників Ірини, пояснивши це тим, що в нього є алібі. Обурений натовп був готовий вчинити самосуд над ґвалтівниками. Люди двічі намагалася перевернути автозак. У будівлю суду полетіли каміння та яйця. «Ірину багато хто в селищі знає як дуже хорошу людину, — розповідає один з учасників мітингу Григорій П. — Ми вийшли не тільки підтримати постраждалу, а й змусити чиновників чесно і справедливо розслідувати цю справу».

За останню добу постраждала вже перенесла дві нейрохірургічні операції. Медики оцінюють її стан як стабільно важкий. До операції, незважаючи на важкі рани, дівчина практично весь час перебувала у свідомості й на відеокамеру розповіла жахливу історію про те, що з нею сталося: «Після дискотеки я пішки поверталася додому. Поруч зі мною зупинився автомобіль. Чоловіки, які перебували в ньому, запропонували мене підвезти. Коли я відмовилася, заштовхали в салон силою...».

Далі жертва зґвалтування називає імена кривдників, які часто заходили в її магазин по покупки. Дівчина розповіла, що міліціонери завезли її в лісосмугу, зірвали одяг, золоті прикраси і жорстоко побили. Причому били переважно по голові чимось важким, можливо, кастетом. «Після того як один зґвалтував мене, він запропонував своєму колезі: «Хочеш? Бери!». І той не відмовився», — з тремтінням у голосі продовжує розповідь жертва звірячого ­зґвалтування.

За її словами, таксист не брав участі в оргії, обмежившись банальним пограбуванням і побиттям. Через деякий час нелюди кинули нещасну в лісосмузі, сіли в автомобіль і поїхали, але ненадовго. Буквально через двадцять хвилин усі троє повернулися. Залишається тільки здогадуватися, навіщо. Але цього часу вистачило, щоб Ірина сховалася в густій траві, i кривдники не змогли її знайти. Тільки під ранок вона дісталася до найближчого селища і попросила людей надати їй допомогу.

Як розповіла «УМ» начальник прес–служби Управління МВС у Миколаївській області Ольга Передеренко, на даний час на підставі статті 208 Кримінально–процесуального кодексу затримано двох кривдників дівчини. Для лейтенанта міліції Дмитра Поліщука (племінника прокурора Заводського району Миколаєва. — Авт.) і таксиста Сергія Рябіненка Врадіївський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

А ось третій учасник цієї драми поки що на волі. Старший лейтенант Врадіївського райвідділу міліції Євген Держак заявив, що того дня був на чергуванні і нікуди з райвідділу не виходив. Доказом того нібито є запис відеореєстратора. Однак рідні постраждалої впевнені, що міліціонер просто хоче уникнути відповідальності. «В Ірини взято всі необхідні аналізи, — розповідає родичка постраждалої Наталія К. — Крім цього, є свiдчення очевидцiв, які бачили в той день Євгенія Держака на дискотеці і в барі. Ми вимагатимемо проведення експертизи відеозапису на справжність і відсутність монтажу».

А тим часом люди активно збирають гроші на лікування постраждалої. У майбутньому їй належить зробити ще кілька операцій, зокрема і реконструктивних — закриття отворів у черепі спеціальними пластинами. За словами родичів Ірини, свою допомогу в матеріальному забезпеченні лікування їм пропонували і співробітники МВС. Однак приймати цю «подачку» вони відмовилися і домагаються, щоб усі учасники цієї драми понесли заслужене покарання.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>