«У людей хата горить, а винним роблять мене»

«У людей хата горить, а винним роблять мене»

На Черкащині вийшов у світ другий том історико–краєзначої, художньо–публіцистичної оповіді «Криві Коліна — крізь терни і роки», який називається «Криві Коліна — долі людські» (про перший том цього видання «УМ» розповідала торік). Таким оригінальним сільським літописом, два томи якого нараховують майже півтори тисячі сторінок, може похвалитися навіть не кожне велике місто в Україні. Ініціатором, автором та меценатом видання є житель села Криві Коліна Тальнівського району Володимир Мовчан.

«Шара» на дев’ять днів

«Шара» на дев’ять днів

За пропозицією мера Кременчука Олега Бабаєва, яку одразу підтримали міські депутати, з 1 по 9 червня у кременчуцьких тролейбусах усі без винятку пасажири їздять безкоштовно. Та вже 10 червня цей «комунізм» закінчиться: ті, хто не має відповідних пільг, платитимуть за квиток на 25 копійок більше, ніж раніше, — півтори гривні. Втрати комунальному підприємству, яке утримує та обслуговує згаданий електротранспорт, компенсують із міського бюджету. Орієнтовна сума такої компенсації — 120 тисяч гривень. Очільники мерії не приховують: тією тимчасовою безкоштовністю вони хочуть не стільки «підсолодити пігулку» вимушеного підняття тарифів на проїзд у найдешевшому (і водночас хронічно збитковому) виді транспорту, скільки «пересадити» на нього значну частину платоспроможних пасажирів молодшого віку. Насамперед тих, які останнім часом віддавали перевагу дорожчим, але швидшим і комфортнішим автобусам та «маршруткам».

Творцеві хімічних див

Творцеві хімічних див

Днями на фасаді старого корпусу Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Короленка урочисто відкрили меморіальну дошку відомому вченому–хіміку і педагогу, багаторічному декану природничого факультету Андрію Каришину. Його робота стала прикладом самовідданого служіння науці. Адже Андрій Потапович віддав згаданому вишу більш ніж півстоліття свого життя, при цьому 40 років (!) очолював згаданий факультет, виховав багатьох учнів, які стали гідними продовжувачами його справи. Студенти та молодші колеги називали його «батею» або «дідом». Водночас у досить скромних лабораторіях периферійного навчального закладу, які за оснащенням не могли тягатися зі столичними, він творив справжні дива.

Горимо, бо граємося

Горимо, бо граємося

Цього разу трагедії не сталося. Двоє дітей живі й неушкоджені. Але ситуація надто типова, аби не говорити про неї, вважають фахівці Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області.

Гроші реальні — дороги «віртуальні»

Гроші реальні — дороги «віртуальні»

Протестну акцію під девізом «Я плачу податки. Де дороги?» днями влаштували полтавські автомобілісти. Проїхавши «добитими» у багатьох місцях асфальтівками, вони «припнули» своїх металевий «коней» біля будинку, де розташовані офіси Служби автомобільних доріг у Полтавській області та дочірнього підприємства «Полтавський облавтодор». Тут, біля входу в приміщення, поклали понівечені внаслідок «маневрів» на дорожніх вибоїнах колеса своїх автівок і поламані деталі до них. Протестуючи проти бездіяльності відповідальних за стан доріг служб, учасники акції наголошували на тому, що у вартість пального, яке вони купують на заправних станціях, входить податок на підтримання наших доріг у належному стані. Зокрема, з кожного придбаного літра бензину тим же дорожникам має «капати» 20 копійок.

Орден — жертві, вбивці — волю

Орден — жертві, вбивці — волю

Позавчора на апаратній нараді у голови Запорізької облдержадміністрації було вшановано пам’ять Марини Савоніної — 29–річної фельдшерки обласного Центру екстремальної медицини, котра загинула під час виклику до хворого. Орден «За заслуги перед Запорізьким краєм» «губернатор» Олександр Пеклушенко вручив Данилу Савоніну, чоловіку вбитої Марини, повідомляє Управління у справах преси та інформації обласної держадміністрації. Запевнивши, що сім’я загиблої одержить усю необхідну допомогу, очільник регіону акцентував також на потребі впрова­дження досвіду донеччан з організації роботи бригад швидкої допомоги.

Всі статті рубрики