«Качка»–«полуничка» мексиканських писак

28.05.2013

Нещодавно керівництво Празького метрополітену виступило з ідеєю, щоб кожен останній вагон у потязі був призначений для самотніх пасажирів, неодружених чоловіків та жінок, які прагнуть знайти свою половинку. Таку новацію в чеській столиці заплановано впровадити лише наприкінці року. І, звичайно ж, із вагонів не будуть виганяти тих пасажирів, хто здійснює поїздку без мети познайомитись. Але «прикол» навіть не в цьому. А в тому, що новина з чеського інтернет–видання Metro.cz почала жити власним життям на іншому кінці Земної кулі.

Журналісти мексиканської інтернет–газети Vanguardia.com.mx переклали й поширили інформацію про ініціативу чехів, але з огляду на погане знання чеської мови подали справу так, ніби в останніх вагонах метро Праги дозволили... безперешкодно займатися сексом. Така цілком серйозна замітка вийшла в рубриці новин із Європи. Крім того, мексиканські журналісти дофантазували нових пікантних деталей: мовляв, пражани впроваджують сексуальні новації для приваблення в метро більшої кількості пасажирів та поліпшення якості послуг.

Стаття у «Вангардії» викликала бурю інтересу в Мексиці — тисячі людей передрукували її на своїх сторінках у «Твіттері» та «Фейсбуці». Далі «качку»–«полуничку» поширили ЗМІ всієї Латинської Америки. Новина, що в метро Праги дозволили секс, минулого тижня стала головною в медіа–просторі іспаномовного Нового світу!

У Чехії все це сприйняли як жарт, хоча й невдалий. Вже згадане інтернет–видання Metro.cz попередило читачів, що в Празькому метрополітені варто остерігатися мексиканців, бо вони відразу ж почнуть пропонувати секс.