НОВИНИ ПЛЮС

19.04.2013

Тимошенко можна виписувати

Міністерство охорони здоров’я підштовхує екс–Прем’єр–міністра Юлію Тимошенко до виписки з лікарні.

«Період перебування Тимошенко в медичному закладі, який на сьогодні становить майже рік, суперечить усім українським та міжнародним стандартам лікування, — йдеться у заяві МОЗ. — Кількість реабілітаційних процедур, які отримала пацієнтка за весь цей період, сягає більше 700, що є небаченим явищем. До того ж лікарі української частини міжнародної медичної комісії неодноразово висловлювались із приводу можливого зворотного ефекту від такої кількості реабілітаційних заходів. Загалом пацієнтка вже давно не потребує активного медичного втручання, а дії, які сьогодні реалізовують лікарі харківської лікарні, зводяться лише до проведення масажних та фізкультурних процедур».

У МОЗ зазначили, що українські лікарі вже неодноразово констатували відсутність будь–яких перешкод для виписки пацієнтки, «однак сама Тимошенко категорично проти цього. Винятково йдучи назустріч бажанням пацієнтки, МОЗ не вживає жодних активних дій щодо виписки Тимошенко з Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці».

Під час допиту в суді Володимира Щербаня представники Генпрокуратури вже подавали документ про те, що Тимошенко не потребує лікування й може бути присутньою в суді. Однак, будучи засудженою, вона замість Качанівської колонії майже рік залишається в ЦКЛ «Укрзалізниці».

Демарш Кириленка в «Батьківщині»

В’ячеслав Кириленко подав у відставку з посади заступника голови фракції «Батьківщина» «у зв’язку з рішенням фракції заборонити нам згадувати у виступах партію «За Україну»!». «Всі «заукраїнці» однозначно лишаються активними учасниками фракції «Батьківщина», але рішення фракції ми вважаємо маразматичним, — написав він у своєму «Твіттері». — Бо треба розширювати коло прихильників об’єднаної опозиції, а не сіяти напругу навіть серед тих, хто є».

Посилення боротьби з корупцією

Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди і за прийняття пропозиції такої вигоди. «За» вчора проголосували аж 362 депутати.

«Прийняття проекту закону сприятиме виконанню взятих Україною зобов’язань щодо криміналізації усіх проявів корупційних діянь, а також дозволить привести положення вітчизняного законодавства у відповідність із міжнародними стандартами у цій сфері», — йдеться у пояснювальній записці. Окрім того, закон дозволить забезпечити виконання Україною зобов’язань у рамках плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

«Кнопкодави» знову в строю

Депутати провладної більшості й надалі порушують принцип персонального голосування, голосуючи одразу за кількох осіб. Відповідні факти на вчорашньому засіданні зафіксовано на фотокамеру, повідомляє прес–служба ВО «Батьківщина». Так, у «кнопкодавстві» були помічені члени Партії регіонів Віталій Борт, Тетяна Бахтєєва, Станіслав Скубашевський, Олександр Кузьмук, а також комуніст Василь Самойленко.

Дочка Джарти стала суддею безстроково

Верховна Рада призначила безстроково суддею Господарського суду Києва дочку покійного глави уряду Криму Василя Джарти Вікторію. За цю постанову проголосували 232 депутати.

«Ліг» сайт Президента

Учора на кілька годин зник доступ до офіційного сайта Президента Віктора Януковича. На Банковій це пояснили «технічними причинами», але якими саме, не сказали. «Прес–служба Президента публікуватиме новини на стрічці державної агенції «Укрінформ», поки не буде відновлено технічне забезпечення доступу до офіційного інтернет–представництва Президента України», — поінформувала речниця Януковича Дарка Чепак. Надвечір доступ до сайта відновився.

Доходи сина Януковича

У 2012 році старший син Президента Олександр Янукович задекларував 579 млн. 232,2 тис. гривень доходів. При цьому Янукович сплатив у держбю­джет 29 млн. 971,3 тис. грн. як податок із доходів фізичних осіб, інформує його «МАКО–холдинг».