Як «хохол» із шахтарем посварилися

Як «хохол» із шахтарем посварилися

За цікавим підручником з історії рідного краю вивчають місцеве минуле дев’ятикласники Донеччини. Схвалений у Міністерстві освіти посібник «Історія рідного краю (Донеччина з кінця ХVIII до кінця ХIX століття)», виявляється, вже майже рік штудіюють школярі. Проте лише зараз iз подачі голови Донецького обласного товариства імені Олекси Тихого Євгена Шаповалова стало відомо, що насправді вивчають про рідний край дев’ятикласники Донбасу.

«Прапороносці»

«Прапороносці»

Цей факт, що викликав обурення спільноти, став набутком гласності завдяки молодій мешканці Чер­нігова Аллі Філатовій, яка «під­гле­діла» з вікна, як двірники ЖЕКу на суботнику збирають сухе листя та інше сміття у синьо–жовтий прапор, і зазнімкувала його.

Бджоли — окремо, трутнi — окремо

Бджоли — окремо, трутнi — окремо

Розкольницька хвиля продовжує впливати на процес підготовки до проведення ХХХХІІІ Міжнародного бджільницького конгресу «Апімондія». Днями «УМ» писала про спроби нелегітимного оргкомітету фестивалю приховати правду від журналістів і вітчизняних бджолярів. Тепер легітимні громадські організації, які вибороли право на проведення міжнародного конгресу, на чолі з головою оргкомітету Віктором Ющенком вирішили взяти справу до своїх рук і розпочати кардинальнi дії, адже до початку заходу часу залишилось обмаль — вiн стартує наприкінці вересня.

Як не собор, то торговельний центр?

Як не собор, то торговельний центр?

Намагання католицької громади побудувати на столичній Оболоні храм св. Франциска Асизького вже вкотре наштовхнулося на спротив місцевих мешканців. Якщо влітку 2011 року кияни знесли будівельний паркан та католицький хрест на земельній ділянці, якою католики володіють з 2010 року, то після спроби розпочати будівництво храму цього тижня вже пролунали постріли.

«Антарес» з українською «пiдошвою»

«Антарес» з українською «пiдошвою»

Увечері 17 квiтня iз космодрому в США стартувала ракета–носій «Антарес», перший ступінь якої виготовили у днiпропетровському конструкторському бюро «Південне». Цей космічний апарат замінить на орбіті американську «Дельту–2». Як пояснив гендиректор Державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» Олександр Дегтярьов, космічне агентство США шукало носії, які б могли забезпечити регулярне сполучення з орбітальною станцією і доставляти туди вантажі. З двох грантів, виділених НАСА, один отримала компанія SpaceX, яка розробила ракетоносій «Фалькон», а другий — компанія Orbital. Саме вона залучила українських ракетобудівників до співпраці.

Цвіте і пахне

Цвіте і пахне

Чотири роки знадобилося науковцям Національного дендрологічного парку «Софіївка», аби створити в Умані один iз найбільших в Україні бузкових садів. Як розповідають працівники дендропарку, вже у травні вони очікують, що це диво природи розквітне і буде радувати численних туристів своєю неймовірною красою та п’янким ароматом.

Великодній привіт iз тюрми

Великодній привіт iз тюрми

За чотири місяці вихованці Ковельської виховної колонії, що на Волині, вишили тридцять рушників на великодню тематику. Що й не дивно, адже хлопці, перебуваючи за ґратами, регулярно відвідують гурток вишивання, який діє при загальноосвітній школі у колонії вже вісім років. Як повідомили «УМ» у прес–службі Державної пенітенціарної служби, вишиті засудженими юнаками рушники заплановано продати на благодійному аукціоні для представників української діаспори в Канаді. Отримані від аукціону кошти, як і благодійну допомогу канадців, спрямують на підтримку та розвиток гуртка й вирішення матеріально–побутових проблем засуджених Ковельської колонії.

Всі статті рубрики