Опір провладних верстатів

22.03.2013

Учора в Черкасах не вийшла друком обласна газета «Нова молодь Черкащини». Причина невиходу у світ цього видання, яке вважається опозиційним до влади, — газету відмовилася друкувати комунальна друкарня «Тясмин», що в місті Сміла.«Всі документи і стовідсоткова передоплата на друк газети були в «Тясмині» напередодні. Але, як пояснив нам в.о. директора Анатолій Котов, власник (себто — міська влада. — Ред.) заборонив друкувати цю газету», — коментує ситуацію «УМ» редактор «Нової молоді Черкащини» Олександр Меженов.

Редакція, за його словами, зазнала матеріальних та іміджевих втрат, адже на сторінках, які так і не побачили світ, уже було заверстано, зокрема, й проплачено комерційну рекламу, відповідно — газета не виконала свої зобов’язання перед рекламодавцем. Тим часом в іншій друкарні вийшла у світ телепрограма і куди редакції її тепер подіти? Отож «Нова молодь Черкащини» готує позов до суду.

Проблеми з друком в опозиційної газети виникають не вперше. Ще торік друкувати це видання відмовилася комунальна друкарня у Звенигородці, цього року — приватна друкарня «Республіка» в Черкасах, а тепер газету «кинула» й смілянська друкарня.

Невиданий номер «Нової молоді Черкащини» можна почитати на сайті видання — http://novamolod.ck.ua/ .