Підземні пригоди Чарлі й Камілли

Підземні пригоди Чарлі й Камілли

Пасажири лондонського метро, які позавчора їхали у своїх справах, неабияк здивувалися, побачивши у вагоні принца Чарльза та його дружину, герцогиню Корнуольську Каміллу. Проїхатися у найстарішому метро у світі монарші особи вирішили з нагоди його 150–річчя, яке лондонська підземка святкує цього місяця. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, на вході до станції «Фаррінгдон» Чарльзу й Каміллі видали проїзні у вигляді смарт–карт, кожна з 10 фунтами стерлінгів кредиту на рахунку. Хоча за віком їм уже належить безкоштовний проїзд у міському транспорті. Ці проїзні пізніше знайдуть своє місце в музеї королівської родини, як свідчення, що «Чарлі й Камілла були тут». Востаннє принц спускався у столичну підземку 1979 року, з нагоди відкриття нової лінії метро.

Маленька британська Польща

Маленька британська Польща

Найпоширенішою мовою в Англії — звісно, після англійської, — є... польська. Такі дані опублікувало управління національної статистики Великої Британії. Польською мовою в Англії розмовляють 546 тисяч осіб, тож вона випередила панджабі, урду, бенгалі, якими в Британії також спілкуються сотні тисяч людей. І посіла друге місце за цим показником також в Уельсі.

Слово президента: як дав, так і забрав

Слово президента: як дав, так і забрав

Уряд США ухвалив рішення ліквідувати бюро Держдепартаменту, яке займалося організацією трансферів в’язнів з американської військової бази Гуантанамо на Кубі. Американські коментатори сприйняли це як чіткий сигнал того, що офіційний Вашингтон відмовляється від закриття ганебної в’язниці найближчим часом.

Хай наркотики, аби не США!

Хай наркотики, аби не США!

Уряд Росії повідомив про розрив співробітництва зі США в галузі правоохоронної діяльності та контролю за розповсюдженням наркотиків. Відповідне розпоря­дження позавчора підписав прем’єр–міністр РФ Дмитро Медведєв. У документі вказується, що Москва в односторонньому порядку розриває цю угоду, бо вона «вже не відповідає реаліям сьогодення» і «вичерпала свій потенціал». Агенція «Інтерфакс» нагадує, що угоду зі США у галузі боротьби зі злочинністю та наркотиками було підписано 25 вересня 2002 року у зв’язку з тим, що уряд Росії на той час був неспроможний адекватно фінансувати антикримінальні проекти та потребував допомоги США. Лише впродовж першого року співробітництва США виділили РФ на боротьбу зі злочинністю більше 1,5 млн. доларів.

Всі статті рубрики