Мордобiй. До запитання

30.01.2013
Мордобiй. До запитання

Учора в епіцентрі політичних баталій несподівано для всіх опинився Головпоштамт, на сьомому поверсі якого відбувалося голосування за членів громадської ради при КМДА. Як ідеться на офіційному сайті партії ВО «Свобода», ще 28 січня відбулися установчі збори з обрання цiєї громадської ради, головою було обрано «свободівця» Володимира Свєнтицького і визначено його заступників. Проте у КМДА відмовилися зареєструвати ці рішення, мотивуючи відсутністю на установчих зборах членів провладної ініціативної групи. Чому на засідання не з’явилися представники «регiоналiв» та їхнiх союзникiв, залишалося загадкою до вчора, коли аналогічне зібрання у приміщенні Головпоштамту намагалися провести вже провладні представники. Щоправда, забувши запросити на голосування опозиціонерів.

Як написав у Facebook прес–секретар «Свободи» Олександр Аронець, коли народні депутати спробували пройти на сьомий поверх, де відбувалося голосування, їм перетнули дорогу «активісти секти Аделаджі, а також iз Молодих регіонів». Спершу нардепів, які намагалися потрапити до зали через головний вхід, не пропускала міліція. Правоохоронці казали, що «будівля замінована». Коли ж депутатам вдалося просунутися вперед, у залі розлили невідому речовину. «Наших людей, ні депутатів, ні активістів не пускають в зал. Натомість міліція фактично нічого не робить. Із боку «регіоналів» було застосовано якусь хімічну речовину, весь зал у диму, знову відбулася бійка», — написав Аронець. Під час сутички постраждав народний депутат від ВО «Свобода» Едуард Леонов, якого із закривавленим обличчям вивели з місця інциденту.

Коли верстався цей номер «УМ», «свободівцям» вдалося прорватися до зали засідань через боковий вхід. Утім, написала у Facebook очевидець подій Марія Лебедєва, тут їм прохід заблокували бійці «Беркута», які вирвали в однієї з журналісток фотокамеру i потiм відмовилися повернути її власниці.

Талія БОГДАН