Про бюлетень питайте в тюремників

24.01.2013

Учора екс–міністра внутрішніх справ прооперували в київській клініці «Оберіг». Про це повідомив ЗМІ речник Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко. Операція, за словами Андрушка, пройшла без ускладнень.

А ще вчора вранці дружина Луценка Ірина через прес–службу «Народної самооборони» повідомила, що тюремники не передали в «Оберіг» його медичну картку, яку було заведено, ще коли екс–міністр перебував у Лук’янівському СІЗО. «У той час, коли лікарі готують Луценка до операції, в них на руках немає жодного результату обстеження за останні два роки, жодних результатів аналізів та висновків медкомісій, які 19 разів надавало (в СІЗО та Менську колонію. — Ред.) Міністерство охорони здоров’я», — скаржилася пані Ірина. Припущення дружини хворого — «ДПтС затримує передачу документів через не відомі ні Луценку, ні захисникам результати аналізів, які приховуються тюремниками».

ДПтС оперативно спростувала інформацію Ірини Луценко. Проте з коментаря прес–служби ДПтС випливає, що тюремники передали в «Оберіг» документи, але тільки «виписку з амбулаторної картки разом iз результатами обстеження Луценка в Чернігівській обласній клінічній лікарні 14 грудня 2012 року». Саме такий спосіб передачі медичної інформації про засу­дженого передбачено чинною міжвідомчою нормативною базою, запевняють тюремники.