А ТИМ ЧАСОМ...

24.01.2013

«АероСвіт» звинуватив Державну виконавчу службу в незаконному перешко­джанні операційній діяльності компанії, насамперед у тому, що «22 січня було арештовано кошти авіакомпанії на всіх рахунках в українських банках», — повiдомила прес–служба «АероСвіту». Арешт було накладено для виконання постанови Господарського суду про стягнення з авіакомпанії близько 5 мільйонів гривень за позовом «Транс–Аеро–Хендлінг».

Тож «АероСвіт» звернувся до Генеральної прокуратури і Національного банку з проханням посприяти у розблокуванні рахунків компанії у «ВТБ Банку», пише УНІАН. Дії посадовців банку, стверджують в «АероСвіті», позбавляють авіакомпанію можливості здійснювати платежі, зокрема й виплатити зарплатню своїм працівникам. Якщо авіакомпанія таки буде визнана банкрутом, її співробітники можуть не отримати зарплату на загальну суму близько 70 мільйонів гривень.

Водночас працівники авіакомпанії розповіли «УМ», що проблеми з виплатою зарплати «почалися давно, а трудовий договір узагалі багато років не виконується». «Нинішні проблеми — лише верхівка айсберга», — заявив днями на мітингу під адміністрацією Президента Веніамін Тимошенко.