Білокам’яна Криму не по кишені

Білокам’яна Криму не по кишені

Кримський прем’єр Анатолій Могильов поставив перед міністерствами автономії завдання «переглянути свої витрати і скоротити підрозділи», повідомив на останньому засіданні тутешнього Радміну перший віце–прем’єр Павло Бурлаков. А міністр курортів і туризму Олександр Лієв, у свою чергу, вирішив зекономити саме на кримському представництві у Москві. «Аналіз результатів роботи представництва, — пояснив міністр, — показав її низьку ефективність. При цьому ми витрачаємо майже 1,3 мільйона гривень на його утримання».

Як Страсбург присудив, так і буде

Як Страсбург присудив, так і буде

Днями Парламентська асамблея Ради Європи переважною більшістю голосів (100 — «за», 1 — «проти», 5 — утрималися) проголосувала за резолюцію, якою Україні рекомендовано створити національний орган, відповідальний за виконання рішень Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). З відповідною ініціативою позавчора на пленарному засіданні ПАРЄ виступив доповідач Юридичного комітету асамблеї, «регіонал» Сергій Ківалов. Мовляв, така держструктура має бути створена не лише в Україні, а й у кожній із країн–учасниць Ради Європи.

Коли ковзанка не радує

Коли ковзанка не радує

Через надзвичайну ожеледицю в чотири рази збільшилась кількість травм, які люди отримують під час падіння. Переважно це забої м’яких тканин, вивихи суглобів та переломи. У столиці лише за один день до травмпунктів звернулися 579 осіб, з них 544 дорослих і 35 дітей. Госпіталізувати довелося 57 дорослих та трьох дітей. В середньому у зимовий період кожного дня до медиків через падіння звертаються близько 120 осіб.

Як повідомили у «Київблагоустрої», за добу на вулиці столиці було висипано більше 2 тонн соляно–піщаної суміші, на боротьбу з ожеледицею вийшли майже 6 тисяч комунальників, мобілізовано понад 450 одиниць техніки. Проте вулиці столиці досі нагадують саморобні ковзанки, а люди скаржаться на бездіяльність влади.

Міський голова Олександр Попов у ситуації, що склалася, звинуватив голів райдержадміністрацій та пригрозив їм звільненням, якщо ожеледицю найближчим часом не подолають. Крім того, жителі столиці можуть поскаржитися на недбалість комунальників на сторінці київського департаменту ЖКГ у «Фейсбуці». Голова столичного департаменту житлово–комунального господарства Дмитро Новицький обіцяв контролювати вирішення проблем, про які напишуть люди у соцмережі.

Ціна життя — 700 євро

Ціна життя — 700 євро

Трагедія трапилася неподалік продуктового магазину, куди 40–річний Олег Шевчук, водій–далекобійник, зайшов купити продукти. Коли розплачувався, витягнув гаманець, у якому на той момент було 700 євро. Цими грошима Олег планував погасити борг за автомобіль. Однак не судилося. По дорозі до нього причепилися невідомі. В темряві зав’язався нерівний бій. Охоронцеві, що несподівано з’явився, вдалося злякати нападників. А Олегу Шевчуку довелося викликати «швидку».

Язиката «хвеська»

Язиката «хвеська»

Ідеться про рішення Центрального райсуду Сімферополя, який повністю задовольнив позов Кримського фонду «Наша надія» і безпосередньо потерпілу сторону — сімферопольчанку та її 9–річного сина–школяра. Судова інстанція позбавила лікарку права займатись медичною практикою і оштрафувала на 1,7 тис. грн. «Ми сподіваємось, — заявила в коментарі «Аргументам тижня — Крим» голова фонду Олена Березіна, — що після цього рішення суду в суспільстві будуть лояльніше ставитися до дітей з обмеженими фізичними можливостями, а інші подібні судові розгляди закінчуватимуться на користь постраждалої сторони. Медичні працівники повинні тримати язик за зубами».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На суд — із синцями

На суд — із синцями

Учора під будівлею Апеляційного суду столиці стояло з півсотні прихильників Павличенків. Як заявили самі учасники руху «Вони — не вбивці», оскільки офіційної заявки на акцію не було, довелося обійтися без мітингів, маршів і скандувань. «Ми просто прийшли під суд підтримати свого товариша», — повідомили журналістам громадські активісти.

Всі статті рубрики