Коли зустрiчаються двоє

Коли зустрiчаються двоє

Учора президент Франції Франсуа Олланд зустрівся у Берліні з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, щоб разом вiдзначити 50–ту річницю Єлисейської угоди. Документ, який був підписаний 22 січня 1963 року в Єлисейському палаці у Парижі тодішніми президентом Франції Шарлем де Голлем та канцлером Німеччини Конрадом Аденауером, поклав край ворожнечі між Парижем та Берліном, яка тривала впродовж столiть. Цей документ надалі є взірцем для вирішення і сучасних конфліктів, моделлю для примирення народів. Вороги мають стати друзями, вважали двоє визначних політиків ХХ століття при укладенні договору про співробітництво між Німеччиною та Францією.

Європа у білому

Європа у білому

Снігопади вже четверту добу тримають у блокадi низку європейських аеропортів. У Франкфурті в понеділок скасували 27 відсотків рейсів. Керівництво цього найбільшого європейського летовища припускає, що перебої в розкладі триватимуть ще кілька днів. Ожеледиця наразі припинилася, але почав падати рясний сніг. Тож літаки доведеться обробляти від намерзання льоду. У Парижі в двох головних аеропортах — «Шарль–де–Голль» та «Орлі» також змушені були скасувати близько 40 відсотків рейсів, повідомляє «Євроньюз». У лондонському «Хітроу» ситуація трохи краща, там скасували лише 10 відсотків рейсів. Ситуація в британських аеропортах може погіршитися, оскільки ще вчора у країнi тривали снігопади. Деякі пасажири кочують в авіатерміналах уже чотири доби.

Гени тоталітаризму

Гени тоталітаризму

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

22 січня 1960 року, в чергову річницю проголошення незалежності України в ІV Універсалі УНР (1918 р.) та проголошення соборності України (1919 р.), голова Української Національної Ради письменник Іван Багряний оприлюднив Звернення до всіх українців в СРСР, в якому, зокрема, зазначав: «Байки радянської пропаганди про «рівність» і «права» України, українського трудового народу — це ж тільки байки, блеф, видний усім, а найкраще відомий вам. В часи, коли й чорні народи Африки дістають свободу й незалежність державну, Україна все ще лишається російською колонією, й цей колоніальний стан України все більше видається вільному світові вопіющим злом, великою кривдою. Доказом цього може служити хоч би й резолюція Конгресу США в липні минулого року про встановлення Тижня поневолених народів».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики