Звідки гроші, «Докторе Пі»?

Звідки гроші, «Докторе Пі»?

Відповідне засідання Солом’янського райсуду столиці у справі 41–річного шоумена Андрія Слюсарчука (який називав себе нейрохірургом і більш відомий як «Доктор Пі») відбулося днями. Суддя Марія Зелінська відхилила клопотання захисту про звільнення «професора» під заставу в 130 тисяч гривень, мотивувавши таке рішення тим, що злочини, у здійсненні яких обвинувачується Слюсарчук, є важкими і передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до десяти років.

Оцет замість солі

Оцет замість солі

«Київавтодор» планує закупити новий протиожеледний реагент, який спричиняє танення снігу та льоду на дорогах навіть за температури до мінус 34 градусів. Про це ЗМІ повідомив гендиректор «Київавтодору» Георгій Глинський. «Ми ведемо переговори з харківською компанією з приводу закупівлі нового рідкого реагенту. За складом він чимось схожий на оцет, тому застосовувати його на дорогах Києва ми зможемо за допомогою поливальних машин, звичайно, попередньо їх перепрограмувавши», — повідомив пан Глинський.

Лебедина «навала»

Лебедина «навала»

За словами орнітологів, це рекордна кількість птахів за весь період спостереження. На даний час в акваторії Тендрівської, Ягорлицької та Джарилгацької заток Чорного моря можна спостерігати дивовижне видовище: великі зграї лебедів, що так і не відлетіли з настанням зими в теплі краї, довірливо потягнулися до людей. Птахи облюбували ці місця багато років тому: на мілководді їм легко добувати морський поживний планктон, а також дрібну рибу.

Журналіст під прицілом податківця

Журналіст під прицілом податківця

Сьогодні о 15.00 в приміщенні Івано–Франківського міського суду відбудеться слухання справи за позовною заявою керівника підрозділу внутрішньої безпеки Івано–Франківської державної податкової служби про захист честі, гідності і ділової репутації. Депутат–«регіонал» райради, полковник податкової міліції Василь Строїч, судитиметься із журналістом Русланом Коцабою щодо факту поширення в інтернет–мережі конфіденційної інформації про його колишню судимість за статтею 194 Кримінального кодексу.

Після дискотеки — «на заробітки»

Після дискотеки — «на заробітки»

43–річна жителька Городоцького району померла в одній iз львівських лікарень. Її та ще одну 80–річну пані знайшли непритомними поблизу монастиря бенедиктинок. Як з’ясувалося згодом, жінки стали жертвами молодого нападника, мешканця Трускавця. 17–річний Ярослав Угрин — студент одного з навчальних закладів міста Дрогобич — час від часу приїздив до Львова, де винаймав квартиру, щоб розважитися.

Невіртуальний вчинок

Невіртуальний вчинок

Днями в одну з аудиторій Полтавського політехнічного коледжу, де сиділи першокурсники, разом із їхньою викладачкою зайшов помічник начальника Київського райвідділу міліції обласного центру Володимир Пасічко. Але зовсім не для того, щоб читати юнакам і дівчатам загальні профілактичні нотації чи гудити конкретного правопорушника. Цього разу в майора міліції була набагато приємніша місія: вручити почесну грамоту від керівництва райвідділу першокурснику Кирилу Кудрі. Останній, як з’ясувалося, випадково став свідком зухвалого грабунку.

«Могилянка» вимагає автономії

«Могилянка» вимагає автономії

Національний університет «Києво–Могилянська академія» знову судиться з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту. Цього разу «Могилянка» вимагає визнати протиправною відмову міністерства узгодити правила прийому до університету в 2013 році, що дозволяють студентам незалежно від напряму здобутого кваліфікаційно–освітнього рівня бакалавра вступати на будь–який напрям магістратури. Справу розглядає Окружний адміністративний суд Києва.

«Глазурована країна»

«Глазурована країна»

Учора через намерзання дощу та ожеледь спрацювали автоматичні системи захисту ліній електропередач у Львівській, Житомирській та Волинській областях. У результаті без світла залишилися 57 населених пунктів. У місцевих обленерго обіцяли якнайшвидше відновити електропостачання.

Віддайте наше небо!

Віддайте наше небо!

Члени профспілок бортпровідників, авіатехніків та пілотів компанії вимагали зупинити її штучне банкрутство, зберегти їхні робочі місця та припинити порушувати трудові права. Одними з головних вимог, переданих Віктору Януковичу, є припинення незаконної реорганізації авіакомпанії «АероСвіт» та масового скорочення кількатисячного штату працівників авіакомпанії. Воно й не дивно, адже пікетували АП в основному ті, хто вже отримав так званий «лист щастя», тобто повідомлення про звільнення. І якщо досвідченим пілотам та інженерам майже напевне десь знайдуть роботу, то молоді спеціалісти готові йти в зовсім інші сфери. «Мабуть, підемо ми «Макдональдз». В Україні інші авіакомпанії не беруть співробітників», — нарікали вони.

Всі статті рубрики