Тимошенко без «правої руки»

18.01.2013

Ольгу Трегубову, яка багато років працювала помічником Тимошенко в офісі «Батьківщини» і вважалася її «правою рукою», перший заступник голови партії Олександр Турчинов звільнив з посади. Сталося це ще 1 січня, повідомило інформагенції УНІАН анонімне джерело в «Батьківщині». Утім сама «відставлена» дізналася про це лише днями. Трегубова вже більше місяця перебуває на лікарняному з переломом ноги, тож ніхто навіть не потрудився повiдомити їй. Навіть iз такою запізнілою інформацією Турчинов не потелефонував особисто пані Ользі, а переказав через своїх помічників, стверджує інформатор УНІАН.

Ольга Трегубова працювала з Юлією Тимошенко понад 15 років — ще з часів дніпропетровської епохи в корпорації ЄЕСУ. У 2000 році, коли Тимошенко призначили віце–прем’єр–міністром, Трегубова на її прохання переїхала до Києва і отримала посаду її першого помічника. Цей статус Трегубова зберегла й тоді, коли Тимошенко стала Прем’єром (2008 рік).

На дострокових парламентських виборах–2007 за списком БЮТ (№ 136) до Верховної Ради обрали сина Ольги Трегубової — Юрія. А на виборах –2012 йому дісталося 113–те, непрохідне, місце у партійному списку «Батьківщини».