«Снігобабуси» прийдуть iз морозом

«Снігобабуси» прийдуть iз морозом

Уже сьогодні хвиля потепління почне відступати, а початок вихідних ознаменується похолоданням iз морозами до 15 градусів. «До 18 січня очікуємо підвищення температур, яке зміниться новою хвилею похолодання з морозами до «мінус» 10—15 градусів.

Якщо я тебе придумала...

Якщо я тебе придумала...

Студенти з Національного гірничого університету в Дніпропетровську перемогли на міжнародній конференції з винаходів, вигадавши робота, що вміє застеляти ліжко. Як повідомили «УМ» в університеті, ідею про домашнього робота, яка належить студентці 4–го курсу НГУ Анастасії Руденко та її команді, представили на студентській конференції Business Week.

Соборність без свободи

Соборність без свободи

22 січня відбудуться святкові заходи з нагоди 94–ї річниці проголошення Акту Злуки на Софійській площі столиці. Тоді, в далекому 1919 році, член Директорії Федір Швець перед велелюдним віче зачитав Універсал Директорії про об’єднання українських земель: «Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна.

Смертельний тип В

Смертельний тип В

В одному iз сіл Самбірського району Львівської області зафіксовано летальний випадок. Померла дитина. Попередньо медики поставили діагноз «гостра респіраторна вірусна інфекція».

Різня по–родинному

Різня по–родинному

Санітарка міського онкодиспансера у вузькому родинному колі відзначила своїй доньці сьомий день народження. А вже приблизно о третій ночі взялась за криваву справу: кухонним ножем декілька разів проштрикнула 60–річну матір, а потім перерізала горло доньці–іменниниці й дворічному сину, які спали.

Бідони як сейфи

Бідони як сейфи

Нещодавно Тернопільський обласний архів одержав нові унікальні документи, пов’язані з діяльністю Української повстанської армії, які сюди передав літній мешканець райцентру Чортків на Тернопільщині Володимир Мармус.

У пошуках сім’ї або фемелі

У пошуках сім’ї або фемелі

Україна може приєднатися до Гаазької конвенції про захист дітей та співробітництво з питань міжнародного усиновлення. Відповідний законопроект вніс на розгляд Верховної Ради Президент України Віктор Янукович.

Всі статті рубрики