РАХУНКОВА ПАЛАТА

04.01.2013

1,9 трлн. доларів

Складає сукупний дохід сотні найбагатших людей світу, підрахували в агенції «Блумберг». Сумарні статки найзаможнішої сотні зросли до січня на 241 млрд. доларів, а першість у цьому рейтингу тримає мексиканський телемагнат Карлос Слім.

5 млрд. доларів

Так оцінюють експерти поріг іноземних інвестицій в українську економіку цього року. Вони не перевищать показників 2012 року, який був кризовим у цьому сенсі: іноземні інвестиції склали лише 18% від ВВП, вважають у Центрі ім.Разумкова.

870 млн. людей

голодують у світі, тоді як споживачі в розвинутих країнах щороку викидають у сміття 220 млн.тонн харчів, йдеться у звіті ООН.

32 млн. українців

зустрічали Новий рік біля головних ялинок своїх міст, підрахували в МВС. Тільки на майдан Незалежності в Києві вийшли в новорічну ніч близько 25 тисяч людей.

1,2 млн. гривень

виділять iз держбю­джету на закупівлю за кордоном електронних браслетів для контролю за підозрюваними. За словами керівника слідчого главку МВС України Василя Фаринника, є потреба в 50 тисячах таких браслетів на рік.

100 тис. ялинок

які нелегально були зрубані для продажу, вилучила міліція в браконьєрів. Вартість цих дерев становить 2,8 млн. гривень, звітує прес–служба МВС України.

53 тис. киян

скористалися­ залізничним транспортом, щоб виїхати на свята до Карпат та Криму. Такі підсумки пасажироперевезень за 28–30 грудня наводить прес–служба «Укрзалізниці».

1200 автівок

спалили хулігани у Франції в новорічну ніч. «Це означає кинути вогонь у те, що нажите багаторічною працею, але вмить згорає», — коментує міністр МВС Мануель Вальс. «Традиція» підпалювати автівки зародилася в передмістях Парижа в 2009 році.

178 калорій

містить великий келих столового вина, і вам знадобиться півгодини швидкої ходи, щоб їх «спалити», доводять учені з Всесвітнього фонду досліджень раку, яких цитує Бі–Бі–Сі. Люди, що «сидять» на дієті, забувають, що кожен грам алкоголю містить 7 калорій, тоді як жирна їжа — 9 калорій.

10 % ресторанів

досі не дотримуються закону про заборону куріння, заявляють керівники проекту «Україна без тютюнового диму», які напередодні Нового року влаштували рейд у 19 регіонах країни.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>