Валер

Валер

...На початку 1970–х у Валера Бондаря була знаменита робота, виконана у нікому не відомій на той час вельми живописній техніці. Розхристаний Христос мчав на мотоциклі, намальований на вилинялій джинсовій тканині, приклеєній до грубої дошки.

Балтійське дзеркало

Балтійське дзеркало

На відміну від тієї пори, коли національні кінематографи республік були добре знані глядачам на всій території СРСР, зараз хіба що фахівці–кінознавці можуть сказати, що знімається, наприклад, у Молдові, Білорусі чи Узбекистані (тому здається сенсаційно–неймовірною інформація, що масова фільмопродукція останнього витіснила з місцевого екрану навіть Голлівуд).

«Вічне повернення» в авральному режимі

«Вічне повернення» в авральному режимі

У понеділок Кірі Муратовій виповнилося сімдесят вісім років. Але зосередитися лише на святкуванні іменинниці того дня навряд чи вдалося: 9 листопада у Римі розпочинається сьомий кінофестиваль, участь у якому бере й українська режисерка.

Хоч мовчи, хоч кричи — тебе звеличать у Китаї

Хоч мовчи, хоч кричи — тебе звеличать у Китаї

Влада Китаю виділила 107 млн. доларів на облаштування меморіального парку в рідному селі цьогорічного нобелівського лауреата з літератури. За проектом, родинний будинок Мо Яня, де досі мешкають його батьки, в повіті Гаомі, перетворять на чотириповерховий музейний центр із парком, що розкинеться навколо на 650 гектарах, повідомила офіційна інформагенція Китаю «Сіньхуа».

Всі статті рубрики