То вона Барбі чи Барб?

23.08.2012
То вона Барбі чи Барб?

Барбі — діамантова блондинка від гей–дизайнерів The Blonds.

Упродовж 50 років з часу своєї появи на світ лялька Барбі пере­йшла чимало меж, які на момент її створення вважалися табу. Остання — найбільш суперечлива та ризикована: у грудні у продаж через інтернет надійде Барбі, яку можна вважати... трансвеститом.

Її неофіційна назва — Драг Куїн, тобто Королева Наркоти. Офіційна — The Blonds Blond Diamond Barbie. В ім’я цієї моделі вкладено творчий псевдонім авторів, дуету модельєрів із Нью–Йорка Філіппа й Девіда Блондів (The Blonds, «Блондини»). Вони — гей–пара, причому Філіпп — трансвестит, зовні виглядає як ефектна жінка–білявка. Нова Барбі дуже схожа на Філа, хоча дизайнери й заперечують, що прагнули створити копію одного з них.

Компанія–виробник «Маттель» рекламує цю ляльку як «вродливу, провокативну та магічну», не уточнюючи її стать. Власне, «прямих» чоловічих ознак Барбі–2012 не має, хіба деякі риси обличчя.

Це обмежена серія. Кожна лялька, вбрана в міні–сукню з «діамантами» та шубу з білого хутра, коштуватиме аж 125 доларів. Уже зараз можна стверджувати, що нова Барбі буде навіть провокативнішою, ніж «Барбі Хічкока» (обвішана птахами, які нападають на неї). «У випадку Барбі провокації — звична річ. Вона не турбується, що про це думають інші», — пояснила Кеті Кляйн, заступник керівника відділу маркетингу іграшок для дівчаток компанії «Маттель».

Філліп і Девід Блонд — справді популярні дизайнери. Одяг ­їхньої марки носять поп–зірки на ­кшталт Кеті Перрі, Бейонсе чи Нікі Мінаж. Однак лялька «за мотивами трансвестита» — це все ж занадто. Адже Барбі — улюблена іграшка мільйонів дівчаток. Щосекунди у світі продаються дві ляльки Барбі. Утім навіть традиційні моделі цієї ляльки негативно вливають на свідомість дітей. Дівчатка сприймають неприродні форми Барбі як еталон дівочої краси: фарбоване на блонд волосся, ноги від плечей, осина талія, великий бюст... Щоправда, у Драг Куїн груди будуть порівняно менші. Більш схожі на чоловічі.