Хто виселяє музей Чорновола?

Хто виселяє музей Чорновола?

Нинішнє — «тимошенківське» — керівництво Народного руху в Києві виселяє з приміщення музей Героя України, колишнього лідера НРУ В’ячеслава Чорновола. Причиною гонінь на музей є конфлікт інтересів у Русі, де теперішнє керівництво підтримує Юлію Тимошенко, а старі рухівці хочуть зберегти справжній, «чорноволівський», дух партії. «УМ» спробувала розібратися, що до чого в цій колізії.

За звірячим покликом

За звірячим покликом

Головний фігypaнт у справі Oкcaни Maкap Євген Краснощок зaявив на cyді, щo цинічним його зробило важке життя, а що таке «каяття» — він не знає. Крім того, нелюд каже, що, вбиваючи Макар, він просто «зачищав» суспільство від асоціальних елементів, ним рухав «тваринний інстинкт». Іншої причини не було, тому що дівчина була слов’янка, а значить — «своя». А от щодо Артема Погосяна, який розкаявся у скоєному злочині й раніше дав на суді правдиві свідчення, то Краснощок каже, що якби знав, що той вірменин, то запросто вбив би і його.

У в’язницю — кроком руш!

У в’язницю — кроком руш!

Виходить, що батальйон патрульної служби при Сімферопольському міськуправлінні міліції налічував у своєму строю цілий взвод злочинців. Позаяк до буцегарні, за рішенням Залізничного райсуду кримської столиці, потрапили сам командир підрозділу, його заступник і четверо рядових інспекторів.

Непотрібна «мораль»

Непотрібна «мораль»

Учора парламент мав розглянути законопроект про ліквідацію Національної комісії з питань моралі. Відповідну пропозицію на розгляд Верховної Ради вніс уряд, запропонувавши вилучити із Закону «Про захист суспільної моралі» положення про статус та принципи діяльності комісії.

Справа Возницького живе

Справа Возницького живе

Батальні полотна XVII ст. «Битва під Віднем» і «Битва під Парканами», автором яких є Мартіно Альтомонте, придворний художник польського короля Яна III Собєського, виставили на огляд в Олеському та Золочівському замках. Слід зауважити, що у Львові громадськість була дуже занепокоєна долею цих витворів мистецтва, адже від знищення їх свого часу врятував покійний Борис Возницький. «Ангел–охоронець» замків завжди хотів, щоб картини експонувалися в Олеському і Золочівському замках. На їхню реставрацію знайшли кошти з Євросоюзу, замки спеціально готували до експозиції, в Олеському навіть провели роботи з підняття даху. Проте коли все вже було готово, урочистій події завадила трагічна смерть Бориса Возницького у дорожньо–транспортній пригоді.

Заморений бичок

Заморений бичок

Протягом трьох днів узбережжя моря в районі села Урзуф було всіяне десятками тонн мертвої риби, переважно бичка. Майже щорічно у весняно–літній період під час значного і тривалого підвищення температури повітря, а отже, й «градуса» морської води, можна спостерігати велику кількість мертвої риби, викинутої на берег. Екологи пояснюють це різким зниженням вмісту кисню у воді, що призводить до задухи донних видів риб басейну Азовського моря.

Політ на «зеленому змії»

Політ на «зеленому змії»

Надзвичайна подія сталася опівночі: з восьмого поверху будинку 8–Б, що по вулиці Автозаводській Комунарського району Запоріжжя, випала жінка, якій пощастило залишитися живою. Сусіди зателефонували рятувальникам спецпідрозділу «Кобра», викликали швидку допомогу і міліцію. 35–річну постраждалу знайшли в кущах у жахливому стані, позаяк сердешна наштрикнулася на металеву арматуру. Аби перенести тіло в карету «швидкої», довелося спершу зрізати стрижень, який стирчав зі стегна.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики