Проїзд із перешкодами

Проїзд із перешкодами

Після багаторічних обіцянок уже колишнього мера Леоніда Черновецького про будівництво мережі велосипедних доріжок у Києві керманич міськадміністрації Олександр Попов демонстративно взявся за справу і словом, і «ділом».

Небо для «мажорів»

Небо для «мажорів»

У Києві запрацювало вертолітне таксі. Його запустила авіакомпанія «Ютейр Україна» і компанія «Амадеус Ко». Остання, до слова, отримала 2,18 га під будівництво вертолітного майданчика для Януковича на Парковій алеї. На сайті «ексклюзивного трансфера на вертольоті» наводять беззаперечні переваги такого виду транспорту — і статус та ексклюзивність, і чудовий оглядовий простір. Як зазначають у прес–службі «Амадеус Ко», вертолітне таксі виконує не лише польо­ти за вже існуючими маршрутами, а й перельоти з погодинною орендою вертольота. «Перельоти здійснюють на двомоторних гвинтокрилах Eurocopter. Сучасні геліокоптери, наявні в парку аеротаксі, гарантують швидке, комфортне й безпечне пересування клієнтів», — зазначають у компанії.

Як тебе не бруднити, Києве мій?

Як тебе не бруднити, Києве мій?

Британський дослідницький центр Economist Intelligence Unit (який належить журналу Economist) визнав Київ найбруднішим містом Європи. Основні причини — велика кількість вихлопних газів, невпорядковані смітники й погана водопровідна вода. Забруднення повітря спричинила тотальна автомобілізація населення, яка в останні роки била всі рекорди. Навіть економічна криза не переломила цю динаміку, лише тимчасово пригальмувавши зростання кількості автомобілів, відзначають екологи.

Всі статті рубрики