А прикидалася печерицею...

А прикидалася печерицею...

Ще одна небезпека, яка підстерігає нас улітку — гриби. «Тихе полювання» на смачний продукт може виявитися смертельним: як повідомляє Міністерство охорони здоров’я, останнім часом випадки отруєння грибами в Україні почастішали. І вже традиційно більшість із них обумовлені вживанням блідої поганки, яку недосвідчені грибники плутають із печерицями чи сироїжками. До смертельно небезпечних грибів належить і свинушка тонка, яка росте під Києвом — багато хто споживає цей гриб, проте в окремих людей він може викликати сильну алергічну реакцію, що призводить до смертельного захворювання крові.

Губить людей вода

Губить людей вода

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Із відкриттям купального сезону збільшується кількість надзвичайних ситуацій на воді. Лише цього року станом на 20 червня в Україні втопилося 434 людини, з них 48 — діти. Торік це число було майже вдвічі більшим — 854 людини. Основна причина всіх смертей — порушення елементарних правил поведінки на водоймищах, каже начальник відділу координації державних (спеціальних, воєнізованих) підрозділів та підготовки сил цивільного захисту Міністерства з надзвичайних ситуацій Віктор Михайлов.

Ну й гади!

Ну й гади!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

За даними Міністерства охорони здоров’я України, цього року від укусів павуків та змій уже постраждало 10 осіб. Як уберегтися від отруйних гадів та членистоногих, на прес–конференції у «Главкомі» розповіла Оксана Мороз, зоолог сектору «Акватераріум» Київського зоопарку.

За словами фахівця, найбільша активність павуків розпочинається з другої половини червня або ж у липні, залежно від температури повітря. Змії більш активні у період iз початку липня до кінця вересня. Кусають отруйні плазуни надзвичайно швидко, тож відреагувати на таку несподівану зустріч дуже важко. Найнебезпечнішим є укус у шию або голову. Особливо зустрічей iз отруйними зміями слід остерігатися дітям віком до 12 років та людям зі слабким імунітетом. Утім, втішає фа­хівець, у більшості випадків людину все–таки вдається врятувати: за останні роки випадків укусів змій та павуків зi смертельними наслідками не реєстрували.

Всі статті рубрики