Таки сяде

Таки сяде

Олексій Ведула, 19–річний студент, який разом із сусідом–однолітком Романом Полібіним жорстоко знущався над собаками, знімаючи катування на відео, відбуватиме 4–річний строк у в’язниці. Відповідне рішення виніс Святошинський районний суд столиці у понеділок по обіді. Суддя Лариса Косик повідомила, що Ведула засуджується на 6 місяців позбавлення волі за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) та на 4 роки — за ч. 3 ст. 300 (розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості) Кримінального кодексу (КК).

Вдруге «не пройшов»

Вдруге «не пройшов»

Уперше Віктор Янукович відмовився скрiпити своїм підписом ухвалені парламентарiями зміни до деяких законодавчих актів щодо обов’язкового страхування цивільно–правової відповідальності власників (ОСАЦВ) транспортних засобів ще 10 квітня. Після доопрацювання документ знову відправили на підпис главі держави. Цього разу Янукович нібито відмовився підписувати зміни до закону через пункт, який надає співробітникам Державтоінспекції право вимагати від власників транспортних засобів поліс ОСАЦВ під час проходження реєстрації або перереєстрації автомобіля.

Купуєш квартиру? Поділися з Сашком

Купуєш квартиру? Поділися з Сашком

Минулого тижня набув чинностi наказ Міністерства юстиції №766/5, згідно з яким нотаріус може посвідчувати зміну власника нерухомого майна (а також автомобілів, судноплавних засобів та літальних апаратів) винятково за наявності оцінки фірми, що має сертифікат суб’єкта оціночної діяльності та яка включена до Державного реєстру оцінювачів та суб’єктів оціночної діяльності. Перелік цих фірм, які мають право здійснювати оцінку, вміщено на сайті Фонду державного майна.

Неофіційною мовою це означає, що 9 тисяч українських юристів­оцінювачів втратили роботу, а купити­продати квартиру, дачу чи машину стане значно складніше: процес вiдбере бiльше i часу, i ваших грошей.

Мокра країна

Мокра країна

«14, 15,16 червня через територію України буде пересуватися ще один атмосферний фронт, починаючи із західних областей і закінчуючи 16 червня на сході. Він охопить усю територію країни», — розповів учора на прес­конференції директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда. Грози, за його словами, охоплять усю країну, проте не будуть такими руйнівними, як їхні попередниці, бурі 9—10 червня.

Клофелінщики з Курилівки

Клофелінщики з Курилівки

У селі Курилівка Канівського району троє дітей віком від трьох до чотирьох років отруїлися клофеліном. «Тривогу забив батько трирічної дівчинки, котра прийшла з прогулянки й поскаржилася, що у неї болить животик. А в старшого на рік брата дівчинки паморочилася голова», — розповіла «УМ» голова сільської ради Курилівки Раїса Ярова. Коли ж дорослі побігли в повітку, де перед цим гралися малюки, побачили там подружку своїх дітей, котра знесилено лежала на матраці.

Вихідні — це вихід?

Вихідні — це вихід?

Вихідні на день проведення матчів Євро, які Кабінет Міністрів зробив рекомендованими у містах, що приймають той чи інший матч, внесли плутанину в життя багатьох городян. «Я працюю у приватній газеті, яка не дослухалася порад Кабміну, зрештою, і сам наш офіс знаходиться не на «битих шляхах» футбольних фанів, а подалі від центру Києва. Працювало і наше видавництво — до речі, державне. А от дитячі садки цього понеділка були зачинені — у них законний «футбольний» вихідний, — скаржиться медійник Лариса. — Мусила я прийти на роботу разом зі своїм чотирирічним сином, бо дитину не було на кого залишити — чоловік мій також мав робочий понеділок, а не вихідний. Так само притягнули дітей на роботу і не знали, куди їх прилаштувати, ще троє моїх колежанок». Несподіванкою для багатьох стали заздалегідь заплановані візити до лікаря, які не можна було здійснити, бо майже всі лікарні після розпорядження Кабінету Міністрів «пішли на вихідні».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Суд буде відкритим

Суд буде відкритим

Учора в Миколаєві відбувся перший розгляд по суті справи про вбивство Оксани Макар. У Центральному районному суді міста суддівська колегія на чолі з Оленою Селівановою розпочала закритий судовий процес щодо одного з найжорстокіших злочинів в історії України. На засіданні була мати Оксани та німецький благодійник Рейко Опітц. Не допустили до зали матір підсудного Артема Погосяна.

Всі статті рубрики