Дорогі миті сп'яніння

05.05.2012
Дорогі миті сп'яніння

Минулої середи дизайнер Філіпп Старк та вчений Девід Едвардс презентували на виставці в Парижі розроблений ними особливий аерозоль. Унаслідок його використання досягається ефект кількасекундного стану сп’яніння без жодних наслідків похмілля чи можливого виявлення факту вживання алкоголю поліцiєю.

Як повідомляє агенцiя «Франс пресс», дует винахідників розробив спрей у їхній фірмі Laboratorium Wahh та дав йому назву Wahh Quantum Sensations («Квантові відчуття Вах»). Новинка розміром iз жіночу губну помаду коштує 20 євро. При одному розпиленні в рот потрапляє 0,075 мілілітра алкоголю. Цієї дози досить, аби мікрочастинки надали мозку таких самих подразників, що і вживання справжнього алкоголю. Але оскільки сп’яніння триває лише кілька секунд, то винахідники назвали таке відчуття «квантом алкоголю».

Щоб добряче напитися з цього пристрою, потрібно було б здійснити аж тисячу вприскувань. «Завдання в тому, щоб забезпечити короткотривалу приємність, не завдаючи собi шкоди», — пояснив Філіпп Старк.

Laboratorium Wahh спеціалізується на розробці спреїв для свіжого дихання з різними присмаками. Фірма також пропонує «генератор хмар смаку» — цей пристрій ціною 129 євро дозволяє відчути в роті цілу гаму смаків, наприклад, мартіні з лимонним соком.

Щойно презентований продукт «Квантові відчуття Вах» розрахований на 21 момент сп’яніння. Невдовзi новинка з’явиться в продажу у Францiї та iнших країнах Європи.