Відкриття через комп’ютер

Відкриття через комп’ютер

Україна разом із прогресивним світом переходить на новий формат державного керування — повну прозорість. 20 вересня минулого року на сесії Генасамблеї ООН вiсiм країн–засновниць (Бразилія, Індонезія, Мексика, Норвегія, Філіппіни, ПАР, Велика Британія та США) підписали Декларацію «Відкритий уряд» та оголосили національні плани дій у цій галузі. На сьогодні 55 країн оголосили про намір приєднатися до партнерства. Україна в цьому плані навіть стала одним iз лідерів. Представники громадськості взяли активну участь у підготовці нашого плану дій, подавши більш як 400 пропозицій, зокрема під час публічних заходів у регіонах. Цей план також обговорювали під час засідання за «круглим столом» за участю Прем’єр–міністра Миколи Азарова та ЗМІ. Причому пряму трансляцію цього обговорення вели в iнтернеті, що й передбачає «Відкритий уряд».

Сьоме колесо до воза

Сьоме колесо до воза

Днями новим заступником голови Полтавської облдержадміністрації призначено Віктора Шадчнєва. Цей факт губиться у рутині постійних кадрових ротацій, якщо не згадати: жодних вакансій в ОДА не «відкривали», тож 54–річний «будівельний» бізнесмен став, так би мовити, «додатковим», уже сьомим (!) заступником «губернатора», для якого навіть коло обов’язків пообіцяли окреслити лише після призначення. Так «припекло» з ним тільки тому, що Шадчнєв очолював обласну організацію партії віце–прем’єра Сергія Тігіпка «Сильна Україна» до злиття її з Партією регіонів. Обіцянки прилаштувати «тігіпківців» на тепленькі місця у владі пролунали на об’єднавчому з’їзді ПР і «СУ».

Чим ложа не гожа?

Чим ложа не гожа?

Якщо опозиція блокує президію Верховної Ради через обурення ймовірним побиттям Юлії Тимошенко в колонії, значить, більшість має зачинити ложу преси. Саме так вирішили голови фракцій Олександр Єфремов (ПР), Петро Симоненко (КПУ), Ігор Шаров (Народна партія) та скандально відомий голова депутатської групи «Реформи заради майбутнього», яку ще називають групою «тушок», Ігор Рибаков. Цей квартет письмово звернувся до Голови ВР Володимира Литвина з проханням «заборонити доступ до балконів сесійної зали», оскільки пленарних засідань усе одно не відбувається.

«Полин» гірчить і в Криму

«Полин» гірчить і в Криму

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора у відомій дитячій здравниці — Євпаторії — урочисто відкрили музей «Зірка Полин». Його експозиція присвячена наймасштабнішій техногенній трагедії України — аварії на Чорнобильській АЕС. І хоча Криму ця біда торкнулася найменше, а в самій Євпаторії, за даними міської влади, мешкає лише 563 людини, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, відкриття тут музею є символічним. Адже одразу після трагедії санаторії і пансіонати міста–курорту, а також усього Криму, прийняли на оздоровлення постраждалих внаслідок аварії дітей. Також у Євпаторії функціонує медичний центр «Медики — Чорнобилю», що спеціалізується на лікуванні й реабілітації саме чорнобильців. У пам’ять про події весни 1986–го в Євпаторії встановлено пам’ятник жертвам атомної катастрофи та названо парк на честь героїв Чорнобиля. Тепер у цьому парку функціонуватиме ще й музей, до створення якого активно долучилася громадська організація «Пам’ять Чорнобиля».

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«А через 30 років запустимо сюди роботів!»

«А через 30 років запустимо сюди роботів!»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Він посміхнувся і натис на спеціальну кнопку «Початок робіт». Ну, таку, яка є на кожному будівельному майданчику. А оскільки він — це Президент України Віктор Янукович, а потиск вийшов упевненим і вольовим, то роботи одразу ж розпочалися. І по–парадному одягнені робітники із радісним завзяттям приступили до спорудження конфайменту — нового об’єкта «Укриття» над четвертим реактором Чорнобильської АЕС. Дата виглядала напрочуд символічно: 26 квітня і водночас 26 років з дня аварії на станції.

Всі статті рубрики